28.novembrī medību laikā smagus ievainojumus guvušais apvienības "Saskaņas centrs" Rīgas domes frakcijas vadītājs Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Nikolajs Zaharovs pārvests un ārstēšanos turpina Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā, kur viņa stāvokli mediķi raksturo kā ļoti smagu.

Stradiņa slimnīcas Intensīvās terapijas un reanimācijas nodaļas vadītājs Pēteris Ošs pastāstīja, ka stāvoklis ir nopietns un bojātajā vietā plaušās izveidojies iekaisums, tādēļ pacients pats nespēj elpot.

Jau ziņots, ka sākotnēji Zaharovu ārstēja Jelgavas slimnīcā, bet pēc tam pārveda uz Rīgas 1.slimnīcu.

1.slimnīcas mediķis Arnolds Ķirsis pastāstīja, ka pacients tika pārvests uz Stradiņa slimnīcu 22.decembrī, ņemot vērā to, ka reanimācijas nodaļa 1.slimnīcā decembra vidū tika slēgta. Ķirsis pastāstīja, ka pacients uz kādu laiku esot sācis pats elpot, tomēr arī viņš Zaharova stāvokli raksturoja kā smagu.

Jau ziņots, ka Zaharovs ievainojumus krūškurvja apvidū guva medību laikā Jelgavas novada Zaļeniekos. Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, negadījumā krūškurvī iešautas skrotis un operēt cietušo uz Jelgavas slimnīcu bija devušies krūšu ķirurģijas speciālisti no Rīgas. Uz slimnīcu cietušo nogādāja paši medību dalībnieki.

Kā iepriekš pastāstīja Zemgales reģiona Policijas pārvaldes Jelgavas iecirkņa priekšniece Zenta Tretjaka, Zaļeniekos esot notikušas sankcionētas medības, kurās kopumā piedalījās 15 cilvēku. Par to, ka noticis negadījums, policija uzzināja no medicīnas iestādes, un cietusī persona, vēl atrazdamās pie samaņas, pastāstījusi, ka pati sevi nejauši ievainojusi.

Policija sākusi kriminālprocesu, un izmeklēšanā tiks skaidroti visi notikušā apstākļi. Sākotnējā versija esot tāda, ka cietušais gatavojis ieroci, bet tad, iespējams, paklupis vai noticis kas cits, un viņš sevi savainojis.

Savukārt Zaļenieku medību kolektīva vadītājs Jānis Paraževskis iepriekš pauda viedokli, ka šīs medības, kuru laikā notika attiecīgais negadījums, bijušas nelikumīgas - tās notikušas valsts mežā, nevis privātajā, un tajās nomedītas astoņas stirnas.

Mednieks uzsvēra, ka nav īsti saprotams, kā noticis negadījums. Runas esot par to, ka cietušais sašauts pavisam citur, nevis mežā, iespējams, automašīnā. Cietušajam viss ķermenis esot piedzīts renkuļiem - trīs plaušās, trīs pie mugurkaula, un šādas traumas varot gūt vien no attāluma - pieciem līdz desmit metriem. Paraževskis uzskata, ka traumas, kādas tās ir cietušajam, nevar gūt, ja pats sevi savainotu. Viņš uzskata, ka policijā tiek slēpts fakts, ka cietušo ir savainojusi kāda cita persona.

Kā pastāstīja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece, kamēr nav zināmi ekspertīžu rezultāti, policija izmeklēšanas gaitu vēl nevar komentēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!