Foto: LETA

Spēkā vairs nav līgums starp partiju "Saskaņa" un Krievijas partiju "Vienotā Krievija", LTV raidījumam "Rīta Panorāma" apstiprināja Rīgas mērs un "Saskaņas" valdes loceklis Nils Ušakovs.

Viņš norādīja, ka "Saskaņa" 2015. gadā pievienojusies Eiropas Sociālistiskajā partijā, kas ar trešo valstu partijām attiecības veido centralizēti. Līdz ar to "Saskaņa" nosūtījusi Krievijas partijai "Vienotā Krievija" vēstuli, kurā informējusi, ka līgums ar to ir zaudējis savu aktualitāti. Līgums izbeigts līdz ar vēstules nosūtīšanas dienu, kas, kā norādīja Ušakovs, bijis jau septembrī.

Ušakovs sacīja, ka līdz šim šo noslēgto līgumu "Saskaņa" izmantojusi "kā rezultatīvu instrumentu kā uzturēt pragmatiskas attiecības ar Krieviju".

Iepriekš Saeimas deputāts Ivars Zariņš (S) intervijā "Neatkarīgajai Rīta Avīzei" sacījis, ka "Saskaņas" (S) parakstītā līguma laušana ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina pārstāvēto partiju "Vienotā Krievija" var radīt ļoti nopietnas sekas Latvijas drošībai.

"Paskaidrošu. Parasti, tiklīdz dzirdam vārdus NATO, Krievija, tas asociējas ar ārējo drošību. Taču es, runājot par šo līgumu, biju domājis nevis ārējo, bet tieši iekšējo drošību. Un te nu mēs nonākam pie tā, ko es teicu – tas (red. piez. – līguma laušana) var radīt ļoti nopietnas sekas Latvijas drošībai," komentējot iepriekš medijiem izteikto apgalvojumu, ka "Saskaņas" un Putina partijas noslēgtais līgums drošības kontekstā latviešiem ir otrs svarīgākais līgums pēc līguma ar NATO, skaidroja Zariņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!