Foto: F64

Partija "Saskaņa" izvairās skaidrot Valsts kontroles (VK) atklāto par, iespējams, fiktīvi nodarbinātajiem partijas cilvēkiem pašvaldības uzņēmumā "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP), vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Kā norāda raidījums, ar notikušo saistītie Rīgas domes deputāti uz jautājumiem atbildēt nevēlējās, bet partijas līdera - Rīgas mēra Nila Ušakova rīcībā neesot informācijas, kas liktu domāt, ka pārmetumiem ir pamats.

"Rīgas Namu pārvaldnieka" (RNP) nodaļās, uz kurām krīt Valsts kontroles (VK) aizdomas par fiktīvu darbinieku noformēšanu, strādājuši vairāki ar "Saskaņu" cieši saistīti cilvēki, tostarp Rīgas domes "Saskaņas" frakcijas deputāte Svetlana Savicka, divu deputātu sievas – Žanna Pankratova un Aleksandra Klementjeva, kā arī Rīgas mēra Nila Ušakova bijušā preses sekretāra Sandra Toča dēls Mārtiņš. Minētās personas strādāja RNP Attīstības projektu nodaļā un Uzņēmējdarbības veicināšanas nodaļā.

Raidījums atzīmē, ka Rīgas domes deputāte Svetlana Savicka 2014. gadā RNP saņēma 18 000 eiro. Tajā pašā gadā "Saskaņai" no saviem ienākumiem viņa noziedoja 2000 eiro, kas ir vairāk nekā divas reizes lielāka summa, salīdzinot ar deputātes iepriekšējo gadu ziedojumiem, kad viņa nestrādāja RNP.

"Saskaņas" līderis Nils Ušakovs, kurš kā domes priekšsēdētājs ir arī RNP kapitāldaļu turētājs, Latvijas Televīzijai norādīja, ka viņam neesot informācijas, ka darbinieki nodarbināti fiktīvi un aicināja sagaidīt rezultātus izmeklēšanai, kas ierosināta pēc VK vēršanās Ģenerālprokuratūrā.

"Man atkal ir grūti komentēt. Mēs nevaram cilvēkiem, kas ir radnieciskās attiecībās ar kādu no 60 Rīgas domes deputātiem, aizliegt ieņemt jebkādu amatu, strādājot Rīgas pašvaldībā," teica Ušakovs.

Jau ziņots, ka SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" noteiktās dzīvojamo māju pārvaldīšanas maksas pamatojums nav izsekojams un salīdzināms ar RNP faktiskajiem izdevumiem, kā arī maksā tiek iekļauti ar māju pārvaldīšanu nesaistīti izdevumi, liecina Valsts kontroles (VK) revīzijā RNP konstatētais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!