Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Partijas "Saskaņa" valde plāno nākamnedēļ lemt par Rēzeknes mēra Aleksandra Bartaševiča izslēgšanu no partijas, ceturtdien Latvijas Televīzijā (LTV) teica "Saskaņas" valdes līdzpriekšsēdētāja Regīna Ločmele.

Pēc viņas intervijā Latvijas Radio teiktā, par Bartaševiča izslēgšanu tiks lemts saistībā ar viņa aicinājumu boikotēt tās kongresu. Pirms šī lēmuma pieņemšanas nedēļas laikā iecerēts uzrunāt visus "Saskaņas" biedrus Latgalē. "Mēs sazināsimies ar katru no biedriem gan Rēzeknē, gan Ludzas novadā," LTV teica Ločmele.

Bartaševiča izslēgšana "ir tikai laika un tehnikas jautājums," LTV uzsvēra Ločmele, papildinot, ka viņš diskreditējis partiju "Saskaņa" un par to tiks izslēgts.

Tāpat politiķis esot melojis – partijas kongresa gaitu varēja vērot ikviens, un teikt, ka kongresā netika runāts par sakāvi vēlēšanās un to, kā palīdzēt cilvēkiem ekonomiskajā krīzē, ir pilnīgi meli, viņa teica.

Ločmele Latvijas Radio pieļāva, ka Bartaševičam varētu būt padomā iecere izveidot jaunu partiju.

Kā ziņots, partijas "Saskaņa" Rēzeknes pilsētas, Rēzeknes novada un Ludzas novada pirmorganizāciju vadītāji iepriekš aicināja biedrus boikotēt sestdien, 28. janvārī, plānoto partijas kongresu.

"Pašlaik valdošā neiecietība un emocionāla spiediena atmosfēra nevar nodrošināt pārmaiņu sākumu partijā, kļūdu apzināšanu un labošanu. Vienlaikus mēs turpināsim aktīvi darboties, lai pārvarētu krīzi partijā "Saskaņa", un aicinām biedrus atbalstīt mūsu lēmumu boikotēt partijas kongresu," teikts paziņojumā.

Ceturtdien, 26. janvārī, Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš paziņoja par lēmumu izstāties no partijas "Saskaņa" un sākt veidot jaunu reģionālu politisko spēku.

Tās pašas dienas vakarā tapa zināms, ka "Saskaņa" līdz ar Elksniņa un citu politiskā spēka deputātu lēmumu izstāties no partijas būs zaudējusi pārstāvniecību Latvijas otrajā lielākajā pilsētā.

Tāpat rakstīts, ka "Saskaņa" sestdien, 28. janvārī, kongresā neievēlēja politiskā spēka jauno vadītāju, tā vietā ievēlot trīs partijas līdzpriekšsēdētājus – Nilu Ušakovu, Ločmeli un Andri Morozovu –, kuriem dots laiks partiju izvest no krīzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!