Latvijas Reģionu apvienība (LRA) un partija "No sirds Latvijai" (NSL) neatbalstīs Māra Kučinska (ZZS) veidoto valdību, pavēstīja LRA priekšsēdētājs Mārtiņš Bondars. Arī "Saskaņas" balsu Kučinska veidotajai valdībai nebūs, atzina frakcijas vadītāja vietnieks Valērijs Agešins.

Ceturtdien notikušās LRA un NSL Saeimas frakciju tikšanās laikā šo partiju deputāti vienojušies, ka neredz sevi Kučinska veidotajā koalīcijā.

"Secinājām, ka pašreizējās valdības veidotāji neko nav mācījušies no iepriekšējās valdības kļūdām, un pašreiz notiekošais ir tikai rēķinu kārtošana trīs līdzšinējo varas partiju starpā," sacīja Bondars.

Arī Saeimas opozīcijas partija "Saskaņa" neatbalstīs Kučinska topošo valdību.

"Saskaņas" frakcijas vadītāja vietnieks Valērijs Agešins pauda, ka lēmums neatbalstīt Kučinska valdību tika pieņemts, konsultējoties frakcijas, kā arī partijas vadības līmeni. Frakcijas oficiāls lēmums būs tikai tad, kad parādīsies attiecīgs darba kārtības jautājums, proti, balsojums Saeimas plenārsēdē.

"Trešdien šis jautājums tika pārrunāts frakcijas sēdē. Neviens cilvēks neizrādīja vēlmi balsot par topošo valdību, kurā mēs neesam pārstāvēti. Nevienas balss no mūsu frakcijas jaunajai valdībai nebūs," pauda Agešins.

"Te nav jautājums par Kučinski. Topošo valdību veidos tieši tās pašas partijas - "Vienotība", ZZS un Nacionālā apvienība. Šo triju partiju politiskā nostāja mums nav pieņemama. Ļoti apšaubāms ir valdības veidošanas mehānisms, kas saistīts ar tenkām, intrigām un kuluāriem. Šādu valdību, kurā ietilpst trīs vecās partijas - tie paši trīs vēži - mēs neatbalstīsim," uzsvēra Agešins.

"Saskaņai" Saeimā ir 24 deputātu vietas. LRA ir tikai sešas deputātu vietas, jo tās frakcijas vadītājs Dainis Liepiņš joprojām nedrīkst piedalīties Saeimas plenārsēdēs. NSL Saeimā ir septiņi deputāti.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis trešdien paziņoja, ka ir nolēmis premjera amatam nominēt Saeimas deputātu Kučinski no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS).

Laimdota Straujuma ("Vienotība") par demisijas paziņoja pērn 7.decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!