Foto: Saeimas administrācija

Partija "Saskaņa" neizdarīs nekādu spiedienu uz deputātu Sergeju Potapkinu un netraucēs viņa pārdomām, žurnālistiem piektdien sacīja "Saskaņas" Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs.

Politiķis šorīt tikās ar Potapkinu, kurš uz nedēļu devies atvaļinājumā ģimenes apstākļu dēļ. Potapkins esot apsvēris vairākus variantus, tostarp mandāta nolikšanu "kā protestu pret šo kampaņu", piebilda Urbanovičs.

Politiķis uzsvēra, ka partija nekādu spiedienu uz Potapkinu neizdarīs, ņemot vērā, ka deputāts pats nav aizdomās turamais. Partija netraucēs Potapkina pārdomām, bet, kad viņš būs pieņēmis lēmumu, politiskais spēks reaģēs uz to, piebilda Urbanovičs.

Urbanovičs sacīja, ka šī situācija ir "ļoti nepatīkama mums visiem". Vienlaikus "Saskaņas" līderis veltīja atzinīgus vārdus Potapkinam, raksturojot viņu kā "ļoti atbildīgu" cilvēku ar "stingru mugurkaulu".

Šodien tikšanās laikā Urbanovičs esot uzdevis Potapkinam dažādus jautājumus, uz kuriem arī saņēmis "izsmeļošas atbildes". Potapkins esot arī pastāstījis par situāciju mājās, jo viņam ir bērnudārza vecuma meita un dēls pusaudzis.

Potapkinam tagad jābūt ar bērniem un "jāsavāc domas", piebilda Urbanovičs.

Jau ziņots, ka ar restorānu tīkla "Gan Bei" īpašniekiem saistītā organizētā noziedzīgā grupa katru mēnesi no uzņēmuma kases aparātiem izzagusi aptuveni 700 000 līdz 800 000 eiro skaidras naudas jeb 50% no mēneša apgrozījuma. Finanšu policija 10.decembrī aizturēja septiņus šīs grupas dalībniekus, tostarp Potapkina sievu, kura bijusi viena no organizētā noziedzīgā grupējuma vadītājām.

Potapkina sieva ir pārsūdzējusi lēmumu par sev piemēroto drošības līdzekli - apcietinājumu - restorānu tīkla "Gan Bei" lietā, aģentūrai LETA atzina viņas advokāts Sandis Sproģis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!