Foto: DELFI

Partija "Saskaņa" Valsts prezidenta nominētā premjera amata kandidāta Alda Gobzema ("KPV LV") piedāvāto "plānu B", kas paredz bezpartejisku profesionāļu veidotu valdību, nevērtē, portālam "Delfi" pastāstīja "Saskaņas" frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs.

"Saskaņa" nekādu oficiālu priekšlikumu vai piedāvājumu no "KPV LV" nav saņēmusi. "Tas man liek tikpat ieinteresēti vērot šo procesu, kā līdz šim," uzsvēra Urbanovičs. Tikai gadījumā, ja Gobzems vērsīsies pie "Saskaņas", politiskais spēks ir gatavs koleģiāli apspriest priekšlikumu. Taču šobrīd partijai nav, ko apspriest.

Viņš vērsa uzmanību, ka ideja, ka politisks nominants veido tehnisku valdību, jau savstarpēji disonē. "Līdz šim es domāju, ka tehnisku valdību var izveidot tehnisks premjers," atzina Urbanovičs.

Politiķis arī uzsvēra, ka vēlas saprast, cik "vientuļš vai nevientuļš" ir Gobzems piedāvātais redzējums, jo īpaši, kā tas tiek vērtēts viņa paša pārstāvētajā partijā.

"Es domāju, ka interesantākais pašreiz ir tas, ka ir tāda sajūta, ka politiskā teātra aktieri un diriģenti mēģina nojaust, kas būs trešais tēva dēls. Var gadīties, ka Gobzema kungs ir nojautis šīs gaidas. Un viņš mēģina apsteigt, tāpēc viņš runā par tehnisko Ministru kabinetu," situāciju iezīmēja Urbanovičs. Viņš pieļauj, ka "KPV LV" līderis šobrīd rīkojas proaktīvi, apsteidzot nākamo izrādes "cēlienu".

Jau ziņots, ka piektdien izjukušas arī Valsts prezidenta nominētā premjera amata kandidāta Gobzema vadītās valdības veidošanas sarunas. Balsojumam viņš parlamentā tagad virzīšot "profesionāļu valdību".

"Ja šī "profesionāļu valdība" netiks apstiprināta, aicināšu Valsts prezidentu izsludināt ārkārtas vēlēšanas," iepriekš uzsvēra Gobzems.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!