Foto: LETA

Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) turpinās kandidātu sarakstu iesniegšana 25. maija Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām. Pirmdien, 11. martā, savu kandidātu sarakstu vēlēšanām iesniedza "Saskaņa" sociāldemokrātiskā partija, informē CVK.

Sarakstā pieteikts maksimāli iespējamais kandidātu skaits – 16 kandidātu jeb divas reizes vairāk nekā no Latvijas EP ievēlējamais deputātu skaits.

Līdz ar to pašlaik EP vēlēšanām iesniegti trīs kandidātu saraksti, kuros kopā pieteikti 48 deputātu kandidāti. Savukārt piekļuvi CVK kandidātu sarakstu sagatavošanas lietojumprogrammai pieprasījušas 13 partijas un partiju apvienības. Salīdzinājumam – 2014. gada EP vēlēšanās piedalījās 14 partijas un partiju apvienības, vēlēšanām tika reģistrēti 170 deputātu kandidātu.

Deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana EP vēlēšanām turpināsies līdz 21. martam.

Ar vēlēšanām iesniegtajiem kandidātu sarakstiem, priekšvēlēšanu programmām un ziņām par kandidātiem, statistiku iespējams iepazīties CVK EP vēlēšanu vietnē. No 20. maija ar kandidātu sarakstiem, priekšvēlēšanu programmām un ziņām par kandidātiem vēlētāji varēs iepazīties arī vēlēšanu iecirkņos.

Iesniegt kandidātu sarakstus EP vēlēšanām drīkst likumā noteiktā kārtībā reģistrētas partijas un partiju apvienības, kurās ir ne mazāk kā 500 biedru. Tiesības kandidēt EP vēlēšanās ir Latvijas un citu ES dalībvalstu pilsoņiem, kuri uzturas Latvijā, ir reģistrēti Latvijas vēlētāju reģistrā un kuriem nav liegts kandidēt dalībvalstī, kuras pilsoņi viņi ir. Deputātu kandidātam vēlēšanu dienā jābūt vismaz 21 gadu vecam.

Kandidātu sarakstu iesniegšanu līdz šodienai CVK vēl pieteikušas "Jaunā Vienotība", Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" un Latvijas Reģionu apvienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!