Foto: DELFI

Gaidāmajās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās "Saskaņa" startēs ar "jaunu komandu" jauna līdera vadībā, piektdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja politiskā spēka Saeimas deputāts Andrejs Klementjevs.

"Mēs mēģināsim jaunu komandu. Mums būs jauns līdercilvēks, cilvēks, kurš nav pazīstams, bet kurš fontanē ar idejām un ar jaunu mēģinājumu restartēt mūsu sarakstu," sacīja deputāts.

Raksturojot potenciālo līderi, kura uzvārdu gan Klementjevs nenosauca, viņš sacīja: "mēs nemēģināsim izbraukt uz brenda, mēs nemēģināsim piesaukt mākslinieku, sporta cilvēku", bet gan piesaistīt cilvēku, kurš varēs "dot saturu".

Uz jautājumu, vai Nils Ušakovs varētu atgriezties un startēt Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās, Klementjevs atbildēja noraidoši, sakot, ka viņš ir ievēlēts Eiropas Parlamentā, un tāpēc "lai strādā tur".

Klementjevs gan neizslēdza, ka "Saskaņas" rindas varētu papildināt arī kāds pārstāvis no "Gods kalpot Rīgai" rindām.

Klementjevs sacīja, ka gribētu, lai vēlētāji rūpīgi izskata "Saskaņas" sarakstu gaidāmajās vēlēšanās un izsvītro visus, par kuriem ir šaubas, ka tie nonākuši konfliktā ar likumu. Turklāt, ja būšot pierādījumi par to, ka potenciālais Rīgas domes deputāta kandidāts kandidāts ir saistīts ar kādiem krimināli sodāmiem "nedarbiem", tad viņš vēlēšanu listē netiks likts.

Jau vēstīts, ka Saeima ceturtdien, 13. februārī, galīgajā lasījumā pieņemot Rīgas domes atlaišanas likumu, radījusi precedentu atjaunotās brīvvalsts vēsturē, nolemjot atlaist valstī lielākās pašvaldības domi.

Ja Valsts prezidents izsludinās likumu, nākamajā dienā pēc izsludināšanas tas stāsies spēkā un atlaistās domes vietā līdz jaunas domes ievēlēšanai un sanākšanai galvaspilsētas varas grožus savās rokās turēs triju cilvēku veidota pagaidu administrācija.

Rīgas domes vēlēšanas varētu notikt 25. aprīlī, un jaunā dome varētu tik ievēlēta uz ilgāku termiņu nekā kārtējā termiņa četri gadi.

Kuluāros jau izskanējuši iespējamie labējo partiju sarakstu līderi iespējamās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās – Jaunā konservatīvā partija (JKP) Rīgas mēra amatam varētu virzīt Juri Jurašu, "Vienotība" – Vilni Ķirsi, bet Nacionālā apvienība – Ansi Pūpolu, pirmdien vēstīja Latvijas Televīzijas ziņu raidījums "Panorāma".

Raidījums atzīmēja, ka ir izjukusi labējo partiju apņēmība veidot kopīgu sarakstu iespējamām vēlēšanām, tāpēc partijas strādājot katra pie sava saraksta veidošanas. Tiesa gan, vistuvāk vienota saraksta izveidošanai nonākuši "Attīstībai/Par!" un "Progresīvie", un to mēra amata kandidāts būtu Mārtiņš Staķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!