Foto: Shutterstock

Sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" Saeimas frakcija rosina neieviest jauno pedagogu atalgojuma modeli esošajā formā, bet tā vietā ik gadu palielināt visu skolotāju algas par 10%, portālu "Delfi" informēja partijas Saeimas frakcijas preses pārstāve Katrīna Iļjinska.

Publiskajā paziņojumā "Saskaņas" Saeimas frakcijas pārstāve norāda, ka sākotnēji jaunais pedagogu atalgojuma modelis bijis pārdomāts, bet vēlāk pieskaņots ierobežotajam finansējumam un tādējādi zaudējis savu jēgu. Patlaban no jaunā atalgojuma modeļa ieviešanas skolotāji neko neiegūs. Tāpat modelis nenodrošinās vienlīdzību un taisnīgumu, kā tas bija sākotnēji bijis iecerēts. Gluži otrādi – jaunā sistēma demotivēs tos skolotājus, kuri iegulda savu darbu papildus izglītības pasākumos, piemēram, ārpusstundu interešu nodarbībās, skaidrojusi partijas Saeimas frakcija.

"Ministrijai kopā ar LIZDA arodbiedrību jāmeklē kompromiss, lai nākotnē tomēr ieviestu jaunu pedagogu atalgojuma modeli. Taču kamēr tas tiek darīts, jāturpina palielināt visu skolotāju algas par 10% katru gadu," ar preses pārstāves starpniecību norādījis Saeimas deputāts Ņikita Ņikiforovs (S).

Tieši šādu priekšlikumu 2016. gada valsts budžetam sniegusi partijas "Saskaņa" frakcija. Atbalstot priekšlikumu, algas pielikumi attiektos gan uz pirmsskolu, gan skolu, gan profesionālo skolu un augstskolu pedagogiem.

Tāpat partijas Saeimas frakcija norāda, ka patlaban jaunā pedagogu atalgojuma modeļa ieviešanas procesā izveidojusies situācija, kad paši skolotāji nezina savas algas apmēru. To frakcija uzskata par nepieļaujamu situāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!