"Saskaņas centrs", kas Saeimas vēlēšanās ieguva 17 deputātu vietas, taču netiek aicināts piedalīties valdības veidošanā, uzskata, ka pašreizējai koalīcijai ar iegūto 51 vietu neizdosies garantēt stabilu valdības darbu.
SC līderis Nils Ušakovs portālam "Delfi" sacīja, ka ar 51 balsi esošajai koalīcijai nepietiks stabilam darbam.

Tāpēc Ušakovs ir pārliecināts, ka stabilam darbam esošajai koalīcijai būs jāveido dialogs ar kādu no citiem politiskajiem spēkiem.

""Saskaņas centram" ir sadarbības pieredze ar valdošo koalīciju. Mēs esam gatavi dialogam, lai tādā veidā aizstāvētu mūsu vēlētāju intereses," pauda Ušakovs.

Jau ziņots, ka esošās koalīcijas partijas – Tautas partija, Zaļo un Zemnieku savienība un Latvijas Pirmā partija/"Latvijas Ceļš" -, kas vēlēšanās ieguva 51 Saeimas deputāta mandātu, pirmdien vienojās premjera amatam virzīt pašreizējo Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti (TP).

Koalīcijas partijas runās tikai ar šiem labējiem spēkiem, un kategoriski izslēdz iespēju sākt sarunas ar "Saskaņas centru", kas ieguva 17 deputātu vietas, vai ar PCTVL, kas ieguva sešas vietas.

Jau ziņots, ka TP Saeimā iegūs 23 deputātu vietas, JL un ZZS – pa 18 deputātu vietas katra, "Saskaņas centrs" – 17 vietas, LPP/LC – 10 vietas, TB/LNNK – astoņas vietas, bet PCTVL – sešas vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!