Foto: LETA

Septembrī absolūts ziedojumu apmēru līdere ir apvienība "Saskaņas centrs" (SC), kas ziedojumos saņēmusi 26 800 latu, liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja mājaslapā pieejamā informācija par partiju dāvinājumiem un ziedojumiem.

Augustā visvairāk bija saziedots partijai "Vienotība" - 21 824 lati, bet septembrī priekšplānā izvirzījies SC.

SC vislielākais ziedojums pagājušajā mēnesī bijis no Rīgas domes deputāta Nikolaja Zaharova, kurš partijas kasē ieskaitījis 10 000 latu, kā arī no Sergeja Jeremuta, kurš dāsni atvēlējis 7000 latus. Sociāldemokrātiskā partija "Saskaņa" septembrī ziedojumos saņēmusi 850 latus.

"Vienotībai" septembrī saziedoti vien 4700 lati. No tiem 1000 latu ziedojis Vitolds Kozlovskis, bet vēl 900 latus - Jānis Žugris.

V un SC arī ir galvenās konkurentes ziedojumu apmēru ziņā, jo gandrīz ik mēnesi šajā jomā maina pozīcijas no pirmās uz otro vietu, liecina aģentūras LETA arhīvā pieejamā informācija.

Trešajā vietā ziedojumu apmēru ziņā septembrī ierindojusies Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kura ziedojumos saņēmusi 1935 latus. ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis partijai ziedojis 200 latus, bet pārējie ziedojumi bijuši 50-150 latu apmērā.

Reformu partijai septembrī saziedoti 410 lati, Latvijas Zemnieku savienībai - 400 lati, "Visu Latvijai!" - 440 lati, Nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - 72 lati, bet apvienībai "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, Latvijas Zaļai partijai, šopavasar izveidotai partijai "Gods kalpot Rīgai" un Latviešu Zemnieku savienībai pagājušajā mēnesī ziedojumu nav bijis.

Septembrī arī neviena no iepriekšminētajām partijām nav saņēmusi biedru naudas maksājumus, lai gan partijas "Gods kalpot Rīgai" atbalstītāji vasarā biedru naudā kopumā bija iemaksājuši 96 482 latus.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!