Foto: AFI

"Saskaņas" deputāti visos 3.jūnija balsojumos par Valsts prezidenta amata kandidātiem būs vienoti, sacīja "Saskaņas" frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs.

Urbanovičs norādīja, ka "Saskaņas" balsis "būs viegli saskaitāmas", proti, visa frakcija atbalstīs šī politiskā spēka virzīto prezidenta kandidātu Sergeju Dolgopolovu (S). Savukārt, "ja būs tāda nelaime" un viņš kādā no balsojumiem izkritīs, tad visa "Saskaņas" frakcija balsos par kādu vienu kandidātu vai arī nevienu neatbalstīs, akcentēja Urbanovičs. Viņš pagaidām atturējās prognozēt, kāds tieši varētu būt "Saskaņas" lēmums.

Kā ziņots, no šodienas līdz 24.maijam var oficiāli izvirzīt kandidatūras Valsts prezidenta amatam.

Kopumā šodien oficiāli izvirzīti divi kandidāti prezidenta amatam - Dolgopolovs un Latvijas Reģionu apvienības līderis Mārtiņš Bondars.

Pagaidām plānots izvirzīt vēl divus Valsts prezidenta amata kandidātus - aizsardzības ministru Raimondu Vējoni (ZZS) un tiesību ekspertu Egilu Levitu.

Vējoni izvirzīs Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un plāno atbalstīt arī daļa "Vienotības" deputātu, Levitu - nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) kopā ar atsevišķiem "Vienotības" un "No sirds Latvijai" (NSL) deputātiem.

Vējoņa kandidatūru oficiāli varētu izvirzīt ceturtdien, bet Levita kandidatūru - piektdien.

Saeimas ārkārtas sēde, kurā tiks vēlēts nākamais Valsts prezidents, notiks 3.jūnijā plkst.10.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!