Foto: LETA

Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš (S) pagaidām portālam "Delfi" nesniedz tiešu atbildi par to, vai pēc partijas "Saskaņa" līdera Jāņa Urbanoviča aicinājuma pametīs politisko spēku.

Politiķis gan skaidroja, ka "Saskaņai" ir jāmainās un tās vadībā ir jānāk jauniem, spēcīgiem un talantīgiem līderiem.

Pēc viņa paustā, vēlēšanu rezultāti ir parādījuši, ka "iedzīvotājiem ir jāpiedāvā to interesēm atbilstoša dienaskārtība, tad "Saskaņai" nākotne būs". Savukārt par to, vai tas tā notiks, Elksniņa vārdiem, lems teritoriālās organizācijas un "visi mūsu kolēģi" partijas kongresā.

"Politikā zaudē tie, kas uzvedās kā liels runcis, kad krējuma bļoda blakus. Vēlētājs gadu no gada neies līdzās "kā piesiets teļš" un visu nepiedos," izsakās politiķis, paužot pārliecību, ka "Latvijas sabiedrība neizbēgami atgriezīsies pie saskaņas un vienotas nācijas idejas".

Savukārt Urbanovičs intervijā Latvijas Radio norādījis, ka gadījumā, ja Elksniņš no partijas neizstāsies, tad "Saskaņa" lems par viņa izslēgšanu.

Kā vēstīts, partijas "Saskaņa" valdes priekšsēdētājs Urbanovičs ieteicis Elksniņam pārvērtēt savu atrašanos partijas rindās.

Elksniņš ir "acīmredzot, ilgi un rūpīgi ir skatījies spogulī, pirms izdarījis secinājumus par slinkajiem runčiem, kuri negribēja uzvarēt Saeimas vēlēšanās," norādījis Urbanovičs.

Tāpat viņš akcentē, ka "Saskaņa" ir skaidri paudusi savu nostāju pret Krievijas uzsākto karu Ukrainā. "Agresijas attaisnošana – tieša vai netieša, nav savienojama ar atrašanos "Saskaņas" biedru rindās," uzsvēris partijas vadītājs.

Tāpat ziņots, ka intervijā "Delfi TV" raidījumā "Kāpēc" Daugavpils mērs uz atkārtotu jautājumu par cerībām uz Ukrainas uzvaru, norādīja, ka uzvarētāju šajā karā nebūs, savukārt jautāts, kam pieder Krima, Elksniņš norādīja, ka uz šo jautājumu esot atbildējis vairākas reizes iepriekš. Lūgts precizēt, ko tieši viņš atbildējis, Elksniņš sacīja: "Krima ir Krievijas Federācijas sastāvā".

Valsts drošības dienests (VDD) ir uzaicinājis Elksniņu ierasties paskaidrojuma sniegšanai.

Elksniņa izteikumi pamanīti arī Ukrainā, bet Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) vēstulē Elksniņam atgādinājis, ka Latvija nosoda Krievijas sākto karu Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!