Foto: LETA
Saeimas deputāts Igors Zujevs (S) ir saņēmis administratīvo sodu par ieroču aprites noteikumu pārkāpumu, ko pats politiķis skaidro ar aizmāršību - mainot dzīvesvietu un ieroča atrašanās vietu, viņš par to nav informējis atbildīgās iestādes.

Zujevs sacīja, ka viņš ir mednieks, tomēr, kad pārvācies, viņš aizmirsīs par to informēt Valsts policiju. Likums nosaka, ka ieroča glabāšanas atļauja dod tiesības īpašniekam glabāt šaujamieroci, tā maināmo stobru vai lielas enerģijas pneimatisko ieroci atļaujā norādītajā adresē. Līdzīga kārtībā attiecas arī uz ieroča glabāšanu, ja ir tā nešanas atļauja.

Tāpat likums paredz, - ja mainījušies ieroča atļaujā norādītie personas dati vai ieroča glabāšanas adrese, nepieciešams saņemt atkārtotu atļauju.

Zujevs sacīja, ka viņš piemēroto sodu samaksājis.

Kā ziņots, iepriekšējā parlamenta sesijā Saeimas deputāti tika administratīvi sodīti sešas reizes, liecina parlamentam sniegtā informācija. Zujevam janvārī piemērots naudas sods par ieroču, munīcijas, speciālo līdzekļu un pirotehnisko izstrādājumu aprites noteikumu pārkāpšanu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!