Foto: F64

Politisko apvienību "Saskaņas centrs" (SC) veidojošās sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" sarakstam Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām ir pieteikušies vairāk nekā 20 kandidāti, sacīja "Saskaņas" valdes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Urbanovičs.

Maksimālais EP deputātu kandidātu skaits, kurus var iekļaut sarakstā, ir 16. Par saraksta apstiprināšanu "Saskaņa" lems 15.februārī partijas domes sēdē, pastāstīja Urbanovičs. Viņš nevēlējās atklāt sarakstam pieteikto politiķu vārdus.

Urbanovičs arī norādīja, ka "normāls rezultāts" EP vēlēšanās nozīmētu iegūt divas vietas, bet jācīnās par labu rezultātu, proti, trīs vai četrām deputātu vietām EP.

Tikmēr neoficiālā informācija liecina, ka "Saskaņas" līderis EP vēlēšanās būs pašreizējais Saeimas deputāts Boriss Cilevičs, tālāk sarakstā varētu sekot 28.vidusskolas direktors Guntars Jirgensons, žurnālists Andrejs Mamikins un deputāts Andrejs Klementjevs.

Tāpat sarakstā varētu tikt iekļauti vēl vairāki pašreizējie Saeimas deputāti - Marjana Ivanova-Jevsejeva, Sergejs Mirskis, Ņikita Ņikiforovs, Ivans Klementjevs, kā arī Igors Pimenovs, liecina neoficiālā informācija.

Kā ziņots, "Saskaņa" 2014.gada EP vēlēšanās startēs ar atsevišķu sarakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!