Foto: LETA
Nākampavasar notiekošajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās "Saskaņa" vairs nestartēs kopā ar Alfrēda Rubika vadīto Latvijas Sociālistisko partiju. Pagaidām vēl nav zināms, vai līdzšinējie sabiedrotie veidos kopīgu sarakstu 2014.gada oktobrī notiekošajās Saeimas vēlēšanās.

"Saskaņas centra" politiķis, Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs, kurš pats gatavojas startēt EP vēlēšanās, portālam "Delfi" ceturtdien teica, ka EP vēlēšanās Sociāldemokrātiskā partija "Saskaņa" gatavojas startēt atsevišķi, jo vēlas akcentēt savu piederību sociāldemokrātiem un iestāties Sociālistiskajā Internacionālē.

Viens no priekšnoteikumiem, lai iestātos šajā organizācijā, ir pievienošanās EP sociāldemokrātu frakcijai, taču Rubiks, kurš ir Latvijas Sociālistiskās partijas līderis, EP pievienojies Eiropas Apvienoto kreiso un Ziemeļvalstu Zaļo kreiso spēku konfederālajai grupai, kas EP ne tuvu nav tik ietekmīga kā sociāldemokrāti jeb Eiropas sociālistu un demokrātu progresīvās alianses grupa.

Iespējams, atteikšanās no sadarbības ar Rubika vadīto Latvijas Sociālistisko partiju, vairotu arī šo partiju apvienības "Saskaņas centrs" izredzes pēc 12. Saeimas vēlēšanām iekļūt valdībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!