Foto: Kadrs no video
"Saskaņas centra" Salaspils novada domes deputāta kandidāts Marats Kasems, kuru vēlētāji gan pašvaldībā neievēlēja, savu neapmierinātību par to un savu vērtējumu citām partijām un to kandidātiem pauda, izplatot internetā video uzrunu ar daudziem necenzētiem epitetiem krievu valodā. SC Salaspils nodaļa no šī "izlēciena" norobežojas un lems par fiasko cietušā politiķa izslēgšanu, noskaidroja portāls "Delfi".

1990.gadā dzimušais students Marats Kasems kandidējis pašvaldību vēlēšanās Salaspils novadā, taču netika ievēlēts. Viņa video uzrunā manāms, ka jaunietis ir pamatīgā reibumā, viņš lamā un apvaino gan politiskos konkurentus, gan vēlētājus par viņu izvēli, un paredz, ka nākamajos četros gados viņu dzīves līmenis un situācija pašvaldībā neuzlabosies.

SC Salaspils saraksta līdere Ludmila Fedorkova portālam "Delfi" teica, ka jau nākamnedēļ, 12.jūnijā SC Salaspils nodaļa lems par Kasema izslēgšanu.

"Man ļoti žēl, ka mūsu sarakstā bija tāds puisis. Mēs atvainojamies visām partijām, kuras viņš pieminēja tajā video. Jau vakar es personiski runāju ar [Salaspils novada domes priekšsēdētāju, "Vienotības" saraksta līderi Raimondu] Čudaru un atvainojos viņam. Mēs kā partija noteikti norobežojamies no Kasema teiktā par citām partijām. Viņš nepauda mūsu partijas viedokli," uzsver Fedorkova.

Viņa stāstīja, ka Kasems nav izcēlies ar aktīvu līdzdalību partijas priekšvēlēšanu kampaņā Salaspilī un patlaban nemaz neatrodas Latvijā.

"Viņš ir Maskavā, telefonu ir izslēdzis un man neizdodas viņu sazvanīt," teica Fedorkova, uzsverot, ka viņai ir ļoti žēl par notikušo, kas graujot SC Salaspils nodaļas reputāciju.

SC jaunā sasaukuma Salaspils domē ieguvis četras deputātu vietas. Tieši Kasems vēlēšanās saņēmis vislielāko svītrojumu skaitu.

Brīdinām, ka video satur necenzētu leksiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!