Ar ļoti augstu temperatūru, pietūkušām mandelēm un neskaidru diagnozi Latvijas Infektoloģijas centrā šonedēļ ievietoti 40 Nacionālās aizsardzības akadēmijas studenti, bet vēl vairāk nekā 50 saslimušie šobrīd palikuši mācību iestādē.
Kā informē "Neatkarīgā Rīta Avīze", saslimušajiem kadetiem infektoloģijas centrā izbrīvēts vesels stāvs un daudzus pat jāpieslēdz pie sistēmas, jo mandeles aiztūkušas tik ļoti, ka barības vads ir nosprostots, un slimais nespēj neko norīt.

Mediķi diagnozi vēl skaidro, jo pagaidām tā esot diezgan mīklaina, taču Infektoloģijas centra direktore Baiba Rozentāle uzskata, ka, visticamāk, vainojama ir kāda gaisa piliena infekcija, kas izplatās ļoti ātri.

Pēc ārējām pazīmēt škietot, ka vainojums varētu būt adenovīruss, kas vairojas limfoīdajos audos, palielinot mandeles un limfmezglus. Taču daļai puiši ir arī kuņģa un zarnu trakta problēmas, turklāt nevienam slimajam nav konstatēts adenovīrusa norise raksturīgais acu bojājums, konjunktivīts.

Daudziem no epidēmiskajā uzliesmojumā cietušajiem konstatētas būtiskas izmaiņas asinsainā, ir ļoti augsta leikocitoze.

Pirmie 14 slimnieki slimnīcā ievietoti jau trešdien, un saslimušo vidū ir arī divas meitenes. Kopējo slimnieku skaitu pagaidām grūti prognozēt, raksta NRA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!