Foto: LETA

Rīgas domes Satiksmes departaments iepirkumā meklēs ekspertu, kurš izstrādās Augusta Deglava ielas pārvadam papildus nepieciešamo remontdarbu sarakstu, aģentūra LETA noskaidroja domē.

Sākotnēji ekspertu bija iecerēts atrast cenu aptaujā, taču saņemtie piedāvājumi pārsnieguši 10 000 eiro, tāpēc būšot jārīko iepirkums. Eksperta uzdevums būs veikt atkārtotu pilnu pārvada apsekošanu un izstrādāt to papildus nepieciešamo darbu sarakstu, kas jāveic, lai varētu turpināt tilta pārbūvi.

Pēc Satiksmes departamenta pārstāves Unas Ahunas-Ozolas paustā, pašvaldība ciešā sadarbībā ar Būvniecības valsts kontroles biroju (BVKB) izstrādās iepirkuma nolikumu, lai mērījumos tiktu iekļautas pilnīgi visas prasības par tilta tehnisko stāvokli, kuras vēlas redzēt birojs.

Departamenta pārstāve neprognozēja, cik drīz šāds iepirkums varētu tikt izsludināts un kad varētu atsākties pārvada pārbūve. Šis process varot aizņemt vairākas nedēļas vai pat mēnešus, ja ņem vērā, ka iepirkuma rezultātus ir iespējams apstrīdēt. Departamentā neprognozēja, vai visu šo laiku pārvads satiksmei būs slēgts.

Kā ziņots, satiksmi pār Augusta Deglava ielas pārvadu Valsts policija slēgs ceturtdien.

Aprīļa sākumā BVKB, veicot būvdarbu kontroli, konstatēja Deglava tilta nesošo konstrukciju bojājumus. Tilta bojātie balsti tika konstatēti pēc tam, kad tika demontētas zem pārvada esošās noliktavas. Iepriekš šie balsti nebija pieejami, jo kalpoja kā noliktavu starpsienas.

BVKB būvinspektors 8. aprīlī izdeva atzinumu par būvdarbu apturēšanu visā objektā. Tāpat birojā norādīja, ka kamēr nav veikta Deglava tilta tehniskā stāvokļa ekspertīze, tā ekspluatācija ir jāpārtrauc, tomēr šāda lēmuma pieņemšana ir pašvaldības kompetencē.

Pašvaldība gan norāda, ka veikusi "visus iespējamos mērījumus", un tie visi liecinot, ka pārvadu ekspluatēt ir droši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!