Foto: Shutterstock
Lai uzlabotu satiksmes drošību, Siguldas šosejas malās nocirstas 102 liepas. Statistika rāda, ka šajā ceļa posmā ir bijis daudz ceļu satiksmes negadījumu, Siguldas šoseja ir noslogota, tur ir liela satiksmes intensitāte, informē VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Daļā šosejas, kas iet cauri Siguldai, rekonstrukcija ir veikta 2005.gadā, kad arī tika izcirsti koki gar ceļa malām.

17.jūnijā sākās seguma atjaunošanas darbi uz autoceļam A2 posmā no 52,1. līdz 53,6.kilometram, tas ir, Siguldas pilsētā, tranzītielas beigu daļā no degvielas uzpildes stacijas līdz pēdējam luksoforam. Lai uzlabotu drošības situāciju uz šīs šosejas un veiktu nepieciešamos ceļa darbus, bija nepieciešama koku izzāģēšana ceļa malās. Līdz ar to LVC vērsās Siguldas pašvaldībā pēc saskaņojuma un atļaujas koku ciršanai.

Tika saņemta atļauja 102 koku izciršanai, kā arī atzinums par to, ka kokiem bija mizas nobrāzumi, stumbra trupes pazīmes, sausi, bīstami zari. No 17.jūnija līdz 19.jūnijam tika veikta koku izciršana atbilstoši atļaujai.

Uzreiz pēc svētku brīvdienām šajā posmā tiks sākta asfalta frēzēšana.

LVC norāda, ka laika posmā no 2004. līdz 2014.gadam šajos divos kilometros ir reģistrēti 36 negadījumi, no kuriem 15 - ar smagām sekām, ievainoti 16 cilvēki un viens gājis bojā.

2005.gadā tika veikti remontdarbi uz Siguldas šosejas posmā no 50. līdz 52,1.kilometram, kuru laikā tika nozāģēti 168 koki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!