Daudzie autobusi, kas Rīgā nogādājuši skolēnu dziesmu un deju svētku dalībniekus, kā arī svētku dēļ noteiktie satiksmes ierobežojumi šorīt pilsētas centrā radīja pamatīgus sastrēgumus, novēroja aģentūra LETA.
Vislielākās problēmas, kā ierasts, bija tiem, kas devās uz pilsētas centru no Pārdaugavas, jo 11.novembra krastmala ir slēgta, - tajā notiek gatavošanās šovakar paredzētajam svētku atklāšanas koncertam. Kā aģentūrai LETA pastāstīja kāds Pārdaugavas iedzīvotājs, lai nokļūtu Vecrīgā no Botāniskā dārza rajona, ierasto 10-15 minūšu vietā šorīt bija nepieciešamas 45 minūtes.

Arī pilsētas centra ielās no rīta bija sastrēgumi, jo uz Rīgas Latviešu biedrības namu (LBN) Merķeļa ielā devās daudz autobusu, kuri veda koru konkursa fināla dalībniekus. LBN jau no plkst.9 notiek koru konkurss, kurā piedalās vairāki desmiti koru.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā aģentūru LETA informēja, ka Ceļu policija iespēju robežās regulē satiksmi ielu krustojumus, kuros veidojas sastrēgumi. Tomēr jau pirms Dziesmu svētkiem policija esot brīdinājusi par iespējamiem sastrēgumiem un lūgusi ar sapratni tos uztvert, norāda Valsts policija.

Sākotnējie vērojumi liecinot, ka galvaspilsētā ieradušies vairāk Dziesmu svētkus pavadošie autobusi, nekā tas sākotnēji bija plānots, atzina policijā.

Deju lielkoncerta "Ritums" dalībnieki aģentūrai LETA arī pastāstīja, ka jau vakar radušās problēmas ar autobusu novietošanu Mežaparkā, kur ielas ir šauras, turklāt sporta kompleksa "Ķeizarmežs" tuvumā nav pietiekoši vietas, kur novietot tik daudz un tik liela izmēra transporta līdzekļus.

Dalībniekiem, kuri atbraukuši vēlāk, autobusus nācies novietot pat labu gabalu aiz ieejas Rīgas Zooloģiskajā dārzā, bet pēc tam dalībnieki kājām mērojuši ceļu līdz Ķeizarmeža stadionam.

Rīgas domes Satiksmes departamenta preses sekretārs Andris Pudāns uzsvēra, ka rīdziniekiem jārēķinās ar satiksmes sastrēgumiem un ierobežojumiem, vai arī jāizšķiras svētkus Rīgā nerīkot.

Tā kā šodien slēgta 11.novembra krastmala, tad apgrūtināta satiksme būs visās ielās, pa kurām apbrauc krastmalu. Braucējiem jāizplāno braukšanas maršruti un jārēķinās ar lielāku laika patēriņu, sacīja Pudāns. Viņš piebilda, ka tā nevarētu būt liela problēma, jo visos medijos ir izsmeļošas ziņas par satiksmes ierobežojumiem, avīzēs atrodamas arī kartes un tabulas.

Vadoties pēc svētku organizatoru norādījumiem, ir noteiktas vietas, kur novietot svētku dalībnieku autobusus. Problēmas varētu rasties tad, ja autobusu vadītāji nepārzina Rīgu un neatrod stāvēšanai paredzētās vietas.

Pudāns aicināja autovadītājus būt iecietīgiem saistībā ar svētkiem, kas sagādā prieku daudziem tūkstošiem bērnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!