Foto: F64
Bezpartejiskajam satiksmes ministram Aivim Ronim ir vairākas parlamentārā sekretāra kandidatūras, apstiprināja ministrs.

Ronis uzskata, ka parlamentārajam sekretāram ir jābūt politiķim, tādēļ tas netiks meklēts profesionāļu vidē.

"Parlamentārais sekretārs noteikti būs politiķis, jo viņa darbs ir strādāt ar parlamentu un skaidrot Satiksmes ministrijas nostāju," pamatoja Ronis.

Kandidatūras, kas tiek apspriestas, viņš neatklāja.

Neatkarīgo deputātu grupas pārstāve Elīna Siliņa aģentūrai BNS pastāstīja, ka esot vairākas kandidatūras uz Satiksmes ministrijas (SM) parlamentārā sekretāra amatu, tiesa, uz šo amatu nekandidējot neviens no sešiem no Zatlera Reformu partijas aizgājušajiem deputātiem. Siliņa nevēlējās atklāt, kuri ir potenciālie šā amata kandidāti, pirms viņus izvērtējis ministrs.

"Tā kā mums šī atbildība ir jāuzņemas, mēs gribētu uz Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra amatu virzīt savu cilvēku, lai mums būtu informācija un kontrole pār nozari. Līdz ar to ir skaidrs, ka kandidatūru mēs piedāvāsim. Visticamāk, no mūsu sešu vidus tas nebūs. Mēs runājam ar līdzīgi domājošajiem, varbūt arī jau bijušajiem Zatlera Reformu partijas biedriem. Tie varētu būt vistiešākie mūsu sabiedrotie," sacīja Siliņa.

Uz norādi par ministra teikto, ka SM parlamentārajam sekretāram būtu jābūt politiķim, deputāte norādīja, ka tā nedomā, jo drīzāk tam būtu jābūt cilvēkam, kurš kaut nedaudz orientējas satiksmes nozares jautājumos un spētu aptvert tās informāciju, tāpēc "ar politiķa iemaņām vien nepietieks".

Neatkarīgo deputātu grupa tuvāko dienu laikā tiksies ar Roni, lai izrunātu satiksmes nozares pārraudzību, informācijas apmaiņas mehānismu un citus jautājumus, tostarp arī parlamentārā sekretāra kandidatūras.

Par satiksmes ministra darbību atbildību ir uzņēmusies "Vienotība" un Zatlera Reformu partija (ZRP), taču iepriekš izskanējis, ka par šo jomu līdzatbildība varētu būt arī koalīcijā ietilpstošajiem sešiem neatkarīgajiem deputātiem Klāva Olšteina vadībā.

Portāls "pietiek.com" vēsta, ka uz šo amatu Olšteins virza Guntaru Galvanovski. Galvanovskis ceturtdien sacīja, ka, visticamāk, šim amatam nepiekritīs, ja būs iespēja to ieņemt, jo tas skar specifisku jomu.

Galvanovskis bija "Vienotības" deputāts 10.Saeimā, taču mandātu nolika un apvienību pameta. Viņš bija viens no ZRP dibinātājiem, taču trešdien tika izslēgts par individuālu un nesaskaņotu priekšvēlēšanu kampaņu rīkošanu deputātu kandidātiem. Galvanovskis šos pārmetumus noraida, jo sniedzis tikai konsultācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!