Foto: AFI

Satiksmes ministrija izsludinājusi konkursu uz valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa amata vietām Autotransporta direkcijā (ATD), liecina ministrijas mājaslapā publicētais paziņojums.

Tajā teikts, ka amatu pretendentiem jāatbilst par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā likuma un publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma prasībām, jābūt augstākajai izglītībai vai otrā līmeņa profesionālai augstākajai izglītībai uzņēmējdarbības vadības, tiesību zinātnes, ekonomikas, finanses vai eksakto zinātņu jomā, jābūt darba pieredzei vadošā amatā ne mazāk kā trīs gadi starptautisko pārvadājumu jomā un/vai pasažieru un kravu pārvadājumu jomā, kā arī jāpiemīt izpratnei par kapitālsabiedrības darbību autopārvadājumu un sabiedriskā transporta jomā, autotransporta nozares jautājumos.

Pretendentiem arī jāpiemīt spējai veidot pozitīvas attiecības un uzņemties vadītāja lomu, lai nodrošinātu kapitālsabiedrības mērķu sasniegšanu, stratēģiskās plānošanas prasmei, mērķtiecībai un prasmei formulēt viedokli un organizēt lēmumu pieņemšanu, jābūt spējai noteikt mērķus un plānot savas darbības, kā arī pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību. Tāpat arī no pretendentiem prasa latviešu valodas prasmi augstākajā līmenī un angļu valodas prasmi sarunvalodas līmenī, kā arī prasmi strādāt ar mūsdienu sakaru un informācijas līdzekļiem.

Pieteikties amatiem var līdz 12.janvārim.

Atbilstoši datubāzes "Lursoft" informācijai šobrīd ATD valdes priekšsēdētājs ir Normunds Narvaišs, savukārt valdes loceklis - Modris Jaunups.

ATD realizē valsts politiku starptautisko pārvadājumu jomā un nodarbojas ar autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!