Satiksmes ministrija (SM) izsludinājusi cenu aptauju biroja mēbeļu piegādei, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.
Kā informēja SM Sabiedrisko attiecību nodaļā, nomaiņai paredzētās mēbeles ir vecākas par desmit gadiem. Daļai darbinieku krēslu ir salūzuši atbalsta mehānismi vai konstatēti ritentiņu defekti.

Daudzām mēbelēm konstatēts liels fizisks nolietojums - nodilums, virsmas bojājumi, skabargas, nefunkcionējoši vai daļēji funkcionējoši mehānismi. Atsevišķos kabinetos nepieciešams papildināt esošo mēbeļu komplektāciju, jo trūkt vietas darbam, kā arī dokumentu uzglabāšanai.

Tāpat ministrijas kapacitātes celšanai lūgtas papildus piecas jaunas štata vietas, kā arī daļai esošo darbinieku darba vide nav aprīkota ar nepieciešamajām mēbelēm.

Mēbeles paredzēts iegādāties SM Dzelzceļa departamentam, Autosatiksmes departamentam, Sabiedrisko attiecību nodaļas bibliotēkai, Administratīvajam departamentam, Ārējo sakaru departamentam, Grāmatvedības nodaļai, Stratēģiskās plānošanas departamentam, Sakaru departamentam, kā arī ministrijas vadībai.

Plānots iegādāties standarta biroja mēbeles - ne vairāk kā 77 dažāda veida dokumentu skapjus, 22 tiem paredzētus antresolus, 18 rakstāmgaldus, desmit drēbju skapjus, astoņus apspriežu galdus, 14 dažādus papildu galdus, 35 krēslus darbiniekiem un 98 krēslus apmeklētājiem.

SM uzsver, ka šis iepirkums tiks veikts no ministrijas budžetā paredzētajiem līdzekļiem, un nomainīšanai paredzētās mēbeles nav jaunākas par 1997.gadu, taču liela daļa no tām lietošanā nodotas jau 1995.gadā vai agrāk.

Saskaņā ar Publisko iepirkumu likumu, cenu aptauju piemēro, ja publisku piegādes līgumu līgumcena ir 10 000 latu vai lielāka, bet mazāka par 50 000 latu.

Pieteikumus cenu aptaujai var iesniegt līdz 8.oktobrim, bet mēbeļu piegādi paredzēts veikt līdz šā gada beigām.

Konkursa uzvarētājs tiks noteikts, ņemot vērā zemāko piedāvājuma cenu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!