Satiksmes ministrs Roberts Zīle ir neapmierināts ar "Latvijas pasta" (LP) darbu, tādēļ aicina uzņēmuma padomi izvērtēt LP darba stilu kopumā un sagatavot konkrētus ierosinājumus LP darba uzlabošanai, informē Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sarma Kočāne.
Viņa norādīja, ka ministru "nepatīkami pārsteidzis ne vien haotisms un nepilnības konkursa organizēšanā, kas kavē pastam nozīmīga objekta - jauna šķirošanas kompleksa būvniecības uzsākšanu, bet arī vairāki citi "Latvijas pasta" darbības aspekti".

Tajā skaitā uz pārkāpumiem LP darbībās ministram ir norādījis arī Valsts valodas centrs, kas uzskata, ka LP vairākām amatu kategorijām ir noteicis zemāku valsts valodas zināšanu līmeni nekā to paredz Ministru kabineta noteikumi par profesiju un amatpersonu valodas prasmi.

Nereti arī tiekot saņemtas LP klientu sūdzības par neracionālu darba organizāciju pasta nodaļās un pašvaldību pārmetumi par LP rīcību ar nekustamajiem īpašumiem. Kočāne sacīja, ka daudzās pasta nodaļās apkalpošanas stils bieži nav mainījies kopš padomju laikiem - "cilvēki tāpat spaidās, stāv rindās, bet, izstāvot vienu rindu, izrādās, ka vēl pēc tam ir jāiet pie nākamā lodziņa".

"Ministrs uzskata, ka nav pieļaujama rīcība, kas nomelno uz klientu apkalpošanu vērstas uzņēmējsabiedrības - "Latvijas pasta" - tēlu," uzsvēra Kočāne, norādot, ka sabiedrības nosodījumu izpelnījies arī LP atteikums veikt abonēšanu jaunajam bērnu žurnālam "Spicīte".

Savukārt LP ģenerāldirektors Aivars Droiskis BNS atturējās komentēt Zīles paustos pārmetumus un pauda neizpratni par tiem. "Tā ir liela uzņēmuma ikdiena, ka kāds klients ar kaut ko nav apmierināts. Latvijā darbojas 964 pasta nodaļas, kurās strādā vairāk nekā 6 tūkstoši darbinieku, un būtu neticami, ja visās tajās valdītu tik ideāla kārtība, ka neviens no klientiem nekad nesūdzētos," sacīja Droiskis.

Viņš uzsvēra, ka arī citi pārmetumi ir ikdienas darbā atrisināmi jautājumi un LP ir viens no lielākajiem uzņēmumiem valstī, "un tik liela uzņēmuma darbā vienmēr var gadīties kāda kļūme".

Jau vēstīts, ka satiksmes ministrs LP padomei ir uzdevis izvērtēt Droiska un citu LP amatpersonu rīcības atbilstību normatīvo aktu prasībām saistībā ar strīdīgo pasta šķirošanas kompleksa būvniecības konkursu. Viņš uzskata, ka nepieciešams izvērtēt amatpersonu rīcību, parakstot līgumu par šķirošanas kompleksa būvniecību pirms projektēšanas darbu pabeigšanas, kā arī projekta izmaiņu nesaskaņošanu ar Valsts kasi un projekta realizācijas novilcināšanu.

LP padome lēmumu par šķirošanas kompleksa būvniecības konkursā iesaistīto amatpersonu, tajā skaitā arī Droiska, rīcības atbilstību normatīvo aktu prasībām cer pieņemt vai nu šīs nedēļas beigās, vai arī nākamās nedēļas sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!