Foto: LETA
Reaģējot uz ziņu, ka Rīgā ir uzdots apkopot informāciju par to, cik daudz tualetes papīra iztērē galvaspilsētas bērnudārzos, satīras blogeri no "Cehs.lv" ar oficiālu iesniegumu vērsušies pašvaldībā, prasot skaidrots šīs higiēnas preces izlietojumu arī pašā Rīgas domē.

Kā ziņoja TV3 raidījums "Bez Tabu", Rīgas pirmsskolas mācību iestāžu vadītājiem jāziņo Rīgas domes Izglītības departamentam par to, cik daudz tualetes papīra iztērē bērni un paši bērnudārzu darbinieki.

Šī ziņa satraukusi "Cehs.lv", kura vadība piektdienas rītā ar oficiālu iesniegumu vērsusies pašvaldībā.

"Tā kā Rīgas dome uzdevusi pašvaldības bērnudārziem atskaitīties par tualetes papīra patēriņu, uzskatām, ka Rīgas domei vajadzētu rādīt priekšzīmi un atskaitīties arī pašai par savu tualetes papīra patēriņu," teikts iesniegumā.

"Tāpēc, lūdzam sniegt nepārprotamu skaidrojumu uz sekojošiem jautājumiem: Cik daudz tualetes papīra Rīgas domē vidēji tiek izlietots mēneša laikā? Kāds ir vidējais vienas dienas tualetes papīra patēriņš uz vienu Rīgas domes darbinieku? Cik kārtainu tualetes papīru lieto Rīgas domes tualetēs?," lūgts Toma Lūša iesniegumā pašvaldībai.

"Delfi" jau ziņoja, ka par šādu domes departamenta prasību TV3 raidījumu informējusi kāda bērnudārza vadītāja, kura vēstulē neesot slēpusi savu sašutumu par to, ka katrs bērns taču papīru lietojot atšķirīgos apjomos. "Vai tiešām mēs esam tik tālu nonākuši, ka mums tagad būs jāuzskaita tualetes papīrs, tad (..) cik zemu mēs varam krist," sašutumu paudusi cita bērnudārza vadītāja Antra Vilcāne. Viņas vadītajā pirmsskolas iestādē aprēķinājuši, ka katram bērnam gadā vajadzētu pietikt ar 8 rullīšiem.

Cita bērnudārza vadītāja Ligita Potaša raidījumam nav slēpusi savu sašutumu par šo rīkojumu: "Saskaitījām, rīkojumu izpildījām, manā uzskatā tas ir vienkārši smieklīgi, ja mums vairāk nav citu problēmu, kā skaitīt tualetes papīru". "Ļoti, ļoti skumji, skaitīt papīru. Ja man uz 1.septembri trūka septiņu pedagogu, tad man papīrs nebija prātā," atzina vēl cita bērnudārza vadītāja Edīte Ozoliņa.

Savukārt Rīgas domes Izglītības pārvaldes pārstāve Intra Vilde uzsvērusi, ka vēstule bērnudārziem izsūtīta, lai noskaidrotu, kā iestādes plāno savu budžetu saimnieciskiem izdevumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!