Pirmdien Saulkrastu novada domes ārkārtas sēdē no amata tika atbrīvots domes priekšsēdētāja vietnieks Bruno Veide (LZP), portālu "Delfi" informēja domes preses pārstāve Baiba Stjade.

Ārkārtas sēdi sasaukt pieprasīja astoņi domes deputāti, savā pieprasījumā paužot viedokli, ka "Veide, galvenokārt, iesaistījies saimniecisko jautājumu risināšanā, piedalījies būvsaupulcēs. Tomēr virkne projektu tikuši neveiksmīgi virzīti, kas rezultātā radījis neskaitāmus jautājumus par pašvaldības nelietderīgu līdzekļu izlietošanu, veicinājis projektu ievērojamu aizkavēšanos – Saulkrastu estrāde, 6 ielu būvniecības/remonta projekts, siltumtrases projekts, LED apgaismojuma projekts, u.c., kas raisa jautājumus par kompetenci vai sliktākā gadījumā ieinteresētību. Veidem ir bijusi iespēja kontrolēt visu saimniecisko projektu procesu no sākuma līdz galam, tāpēc, mūsuprāt, Veidem ir jāuzņemas līdzatbildība par šo projektu nekvalitatīvo gaitu."

Kā norāda domē, ievērojot apstākli, ka saskaņā ar likumu vietniekam obligāti ir jābūt, par domes priekšsēdētāja vietnieci tika iecelta Oksana Vanaga (V).

Vanaga par šo darbu algu nesaņems, jo domes priekšsēdētāju aizvietos tikai brīžos, kad priekšsēdētājs būs atvaļinājumā vai citā prombūtnē.

Ietaupītie līdzekļi tiks novirzīti lietderīgi – pašvaldības infrastruktūras sakārtošanai, sola domē.

Saukrastu novada domē ir 15 deputāti. Domes priekšsēdētājs ir Normunds Līcis (LRA).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!