Foto: LETA
Otrdien, 5. maijā, valdība pieņēma izmaiņas noteikumos, paredzot, ka šaušanai nepārveidojamu gāzes ieroču un signālieroču iegādei nevajadzēs atļauju, portālu "Delfi" informēja Iekšlietu ministrijā (IeM).

Ministru kabineta pieņemtie noteikumi "Kārtība, kādā klasificē gāzes ieročus un signālieročus un pārbauda to atbilstību E kategorijai, kā arī E kategorijas ieroču tehniskās specifikācijas" paredz, ka E kategorijā ir ietverti gāzes ieroči un signālieroči, kurus nevar pārveidot šaušanai ar lodi vai daudzkomponentu šāviņiem, piemēram, skrotīm, un šo ieroču iegādei Valsts policijas atļauja nav nepieciešama.

Gāzes ieročus un signālieročus klasificēs ar VP priekšnieka pavēli izveidota Šaujamieroču un munīcijas klasificēšanas komisija vismaz trīs VP amatpersonu sastāvā.

Komisija noteiks tā tehnisko kategoriju un apakšgrupu atbilstoši Ieroču aprites likumā noteiktajām prasībām vai pieņems lēmumu par atteikumu ieroci klasificēt.

Komisijas pieņemto lēmumu varēs apstrīdēt Administratīvā procesa likuma noteiktajā kārtībā, iesniedzot attiecīgu iesniegumu VP priekšniekam, savukārt VP priekšnieka lēmumu - pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā.

VP uzturēs klasificēto E kategorijas gāzes ieroču un signālieroču sarakstu VP tīmekļvietnē.

IeM atgādina, ka saskaņā ar Ieroču aprites likuma tiesību normām personas, kuras pirms likuma spēkā stāšanās dienai iegādājušās un reģistrējušas gāzes pistoles (revolverus) vai iegādājušās signālieročus līdz 2023. gada 14. septembrim reģistrē tos VP, uzrādot attiecīgos ieročus un iesniedzot iesniegumu, kurā norāda savus personas datus un informāciju par attiecīgo ieroci, un saņem ieroča glabāšanas atļauju, nēsāšanas atļauju vai ieroču kolekcijas atļauju, ievērojot šajā likumā noteiktās prasības, vai pārreģistrē to citai personai, kurai ir attiecīgā ieroča atļauja, vai realizē ar Latvijas ieroču komersanta starpniecību, vai nodod VP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!