Akcijas “Mani Senči ir Labie!” ietvaros pusotra mēneša laikā savākta nepieciešamā summa Grīziņkalna skeitparka pirmās kārtas izveidei. Kopš akcijas sākuma 21.augustā Rīgas lielākajam ekstrēmo sporta veidu parkam līdzekļus piešķīrusi Rīgas dome, akciju atbalstījuši arī daudzi uzņēmēji un bērnu vecāki, informēja jauniešu organizācijas “Avantis” pārstāvji.
“Pateicoties Rīgas domes, uzņēmēju un iedzīvotāju lielajam atbalstam, parku atklāsim jau oktobra beigās,” informē viena no akcijas organizatorēm, jauniešu organizācijas „Avantis” direktore Ilona Bičevska. 24.oktobrī ar parku varēs iepazīties mediji, bet 1.novembrī notiks lielā parka atklāšana un pirmās ekstrēmo sporta veidu sacensības. Pasākuma nagla būs Sniega kluba organizētās snovborda sacensības ar pasaules kausa ieguvēja Jukas Eratuli (Jukka Eratulli) piedalīšanos.

“Akcijas panākumi pierāda, cik svarīga ir nevalstisko organizāciju iniciatīva nozīmīgu projektu īstenošanā un cik lielu atbalstu ir gatava sniegt pati sabiedrība. Ir pienācis laiks, kad pašiem jāsāk rūpēties par savas apkārtējās vides sakārtošanu, nevis bez mitas jānodarbojas ar tradicionālo latviešu „pukstēšanu”,” pauž I.Bičevska. Akciju un skeitparka projektu organizē „Avantis” sadarbībā ar Sniega klubu un reklāmas dizaina studiju Zoom.

Skeitparka lielākais atbalstītājs ir Rīgas dome, kas bijušā Grīziņkalna karuseļu laukuma asfaltēšanai nolēmusi piešķirt 50 tūkstošus latu, veltot līdzekļus arī apgaismojuma ierīkošanai parkā. Pateicoties Rīgas domes Satiksmes departamenta un tā direktora Ivara Zarumbas atbalstam, ar kvalitatīvu segumu varēs noasfaltēt gandrīz visu parka teritoriju, nevis tikai ceturtdaļu teritorijas kā sākotnēji bija plānots. Īpaši jāuzsver Rīgas domes priekšsēdētāja Gundara Bojāra, Izglītības, jaunatnes lietu un sporta komitejas priekšsēdētāja Guntara Jirgensona, kā arī Izglītības un jaunatnes lietu departamenta iniciatīva un operativitāte palīdzības sniegšanā skeitparkam.

Reklāmdevēji Interneta karte, Fructis style matu kopšanas līdzekļi, CIDO sulas dzēriens Fruts un veikals Sportland — projektā šogad plāno ieguldīt kopumā 6000 latus, savukārt rīdzinieki un bērnu vecāki parkam ziedojuši gandrīz 1000 latus. Starp ziedotājiem ir tādi pazīstami rīdzinieki un vecāki kā fotogrāfs Ilmārs Znotiņš, režisors Sandris Jūra, Ainārs un Inese Šleseri, ekspremjers Ivars Godmanis un citi. Pirmais no vecākiem, kurš ziedojis parkam ir arhitekts Jānis Norde, kurš akcijai veltījis 250 latus. Vislielāko summu - Ls 15 000 kā privātpersona ir ziedojis uzņēmējs, „Avantis” dibinātājs un divu bērnu tēvs Viesturs Koziols.

Parkā šoruden varēs nodarboties ar skrituļslidošanu, skeitbordu, bmx un basketbolu. Lietus laikā ar skeitbordu un bmx varēs nodarboties zem 350 m² nojumes parkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!