Liels skaits iedzīvotāju šogad izvēlējušies iespēju sazināties ar valdību ar netradicionālu komunikācijas avotu palīdzību, piemēram, caur sociālo portālu "twitter.com".

Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta vadītāja Ieva Aile informē, ka līdztekus tradicionālajām komunikācijas formām 2009.gada laikā attīstīti arī jauni kanāli valdības un premjera saziņai ar iedzīvotājiem.

Jūnijā izveidots jaunumu un ziņu konts sociālajā portālā "twitter.com", ko aktīvi izmanto žurnālisti, viedokļu līderi, politiķi, digitālo mediju entuziasti, dažādas organizācijas un arī valsts iestādes.

Šobrīd Valsts kancelejas kontam seko turpat 700 interesenti. Šajā laikā publicēti 235 ieraksti par valdības un Ministru prezidenta Valda Dombrovska (JL) darbu un Valsts kancelejas jaunumiem. Interesenti izmantojuši Valsts kancelejas kontu arī, lai uzdotu jautājumus par valdības darbu un nepieciešamās informācijas pieejamību.

Janvārī ticis izveidots foto albums interneta servisā "flickr.com". Tajā fotogrāfijas bez maksas pieejamas visiem interesentiem un tās pilnā izmērā ir brīvi lejupielādējamas. Līdz šim brīdim Valsts kancelejas albumā ir publicētas 811 fotogrāfijas no Ministru prezidenta tikšanās reizēm un Valsts kancelejas pasākumiem. Fotogrāfijas kopumā apskatītas vairāk nekā 21 000 reižu.

Savukārt kopš maija darbojas Valsts kancelejas "youtube.com" video konts, kurā ievietoti seši video - Ministru prezidenta uzrunas un informācija Latvijas iedzīvotājiem. Kopā šos video apskatījuši 658 interesenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!