Foto: LETA
No apvienības "Saskaņas centrs" (SC) Saeimā ievēlētais deputāts Valērijs Kravcovs atstājis sev daļēji piederošā medicīnisko izstrādājumu ražotāja SIA "Tonus Elast" valdi.

Kravcovam 10.Saeima deputāta mandātu apstiprināja pagājušā gada 2.novembrī, bet "Tonus Elast" valdi viņš ir atstājis šā gada 19.janvārī, tātad vairāk nekā divus mēnešus vēlāk, liecina "firmas.lv" informācija.

Saskaņā ar likuma par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā 7.pantu Saeimas deputātiem ir atļauts savienot valsts amatpersonas amatu tikai ar amatu, kuru viņi ieņem saskaņā ar likumu vai Saeimas apstiprinātajiem starptautiskajiem līgumiem, amatu arodbiedrībā, biedrībā vai nodibinājumā, politiskajā partijā, politisko partiju apvienībā vai reliģiskajā organizācijā, pedagoga, zinātnieka, ārsta, profesionāla sportista un radošo darbu, citu amatu vai darbu Saeimā vai Ministru kabinetā, ja to nosaka Saeimas un tās institūciju lēmumi, Ministru kabineta noteikumi vai rīkojumi, vai arī amatu, kuru viņi ieņem starptautiskajās organizācijās un institūcijās, ja to nosaka Saeimas lēmumi, Ministru kabineta noteikumi vai rīkojumi.

Kā ziņots, Kravcovs Saeimā līdz šim lielāko ievērību izpelnījies ar viņam adresētajiem pārmetumiem par valsts valodas nezināšanu un nelietošanu. Parlamentā opozīcijā esošā nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) paziņojusi, ka plāno iesniegt likumprojektu par Kravcova izslēgšanu no Saeimas sastāva viņa nepietiekamo valsts valodas zināšanu dēļ.

Līdz ievēlēšanai Saeimā Kravcovs bija Liepājas pilsētas domes deputāts. Par valsts valodas lietošanu nepietiekamā apjomā viņam tika piemērots administratīvais sods, bet viņš šo lēmumu pārsūdzējis.

Uzņēmums "Tonus Elast" ražo dažādus elastīgos medicīniskos izstrādājumus - sākot ar elastīgajām saitēm līdz pat konstrukcijas ziņā sarežģītiem korsešu izstrādājumiem, kas paredzēti grūtniecēm un jaunajām māmiņām bērna zīdīšanas laikā.

"Tonus Elast" reģistrēts 1995.gadā. Uzņēmums uz pusēm pieder Valērijam Kravcovam un Aleksandram Čečotkinam, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma ražotne atrodas netālu no Liepājas - Nīcas novada Nīcas pagastā. Tajā strādājot ap 200 darbinieku. Latvijā savu produkciju uzņēmums tirgo piecos veikalos - trīs atrodas Rīgā un pa vienam Liepājā un Daugavpilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!