Politiskā apvienība “Saskaņas centrs” (SC) aicina nekavējoties pieņemt lēmumu par karaspēku izvešanu no Afganistānas, portālam "Delfi" pavēstīja apvienības pārstāvji.
Izsakot līdzjūtību sestdien Afganistānā bojā gājušo karavīru Voldemāra Anševica un Andreja Merkuševa radiniekiem un tuviem cilvēkiem, SC norāda, ka būtu jādara viss, lai šāda traģēdija neatkārtotos.

"Ir vērts pasvītrot, ka ekonomiskās krīzes apstākļos Latvija vienkārši nevar atļauties sev šādu greznību – karot tūkstošiem kilometru prom no mājām. Kopā 2009.gadā Latvija iztērēs aizsardzībai 225 miljonus latu – liela daļa no šīs naudas tiks iztērēta dalībai kara misijās. Bet šogad, cenšoties ietaupīt 11 miljonus latu, valdošais vairākums Saeimā atcēla aprīļa pensiju indeksāciju. Sanāk, ka valdošie politiķi uz viena svaru kausa liek pensijas, bet uz otra – karu Afganistānā, kur iet bojā mūsu karavīri," - norāda SC priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Kā ziņots, starptautiskajā operācijā Afganistānā kaujas laikā 1.maijā agri no rīta ir gājuši bojā divi Latvijas karavīri - seržants Voldemārs Anševics un dižkareivis Andrejs Merkuševs.

Pēc traģiskās ziņas saņemšanas iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) paziņoja, ka rosinās valdību nekavējoties no Afganistānas izvest Latvijas karavīrus.

Pret šādu paziņojumu vērsās ārlietu ministrs Māris Riekstiņš, aizsardzības ministrs Imants Lieģis un Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!