Foto: F64
Lai arī apvienība "Saskaņas centrs" apņēmusies kļūt par varas partiju un veidot nākamo valdību pēc Saeimas vēlēšanām, SC nenoliedz, ka neatteiksies no vēlmes atgriezties pie jūtīgo nacionālo jautājumu pārskatīšanas, "lai satuvinātu latviešu un krievu sociālās grupas".

SC Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs žurnālistiem šonedēļ sacīja, ka pašreizējā "antidialoga" sekas ir krievu un latviešu iedzīvotāju grupu noslēgšanās. Jauni cilvēki, kas labi zina latviešu valodu, izvēlas tajā nerunāt, norāda Urbanovičs. "Tas ir pagrieziens ir uz dezintegrācijas pusi," pauda Urbanovičs.

"Mēs piedāvāsim laimes formulu – dialogu," uzsvēra Urbanovičs, gan atturoties sīkāk atklāt plānus šai jautājumā.

To, ka SC nav atteikusies no vēlmes atvieglot mācību nosacījumus krievu skolās, apliecina arī SC deputāta Igora Pimenova sagatavotie grozījumi Izglītības likumā. Pimenovs bija iesniedzis tādus priekšlikumus kā iespēju valsts un pašvaldību iestādēs nodrošināt izglītību mazākumtautību valodās, "ja tam ir pietiekošs pieprasījums atbilstoši Ministru kabineta noteiktajiem kritērijiem" vai ļaut izglītības iestāžu nosaukumus rakstīt arī ar citiem burtiem, ne tikai latīņu, kā arī daudzus citus. Parlamenta vairākums tos noraidīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!