Opozīcijas partija "Saskaņas centrs" uzskata, ka 9.Saeimai jāveido plaša koalīcija, kura pārstāvētu visas Latvijas sabiedrības intereses, un piedāvā Valsts prezidentam Valdim Zatleram premjera amatam virzīt SC pārstāvi Jāni Urbanoviču.
SC uzskata, ka pēdējo dienu notikumi liecina, ka tiks saglabāta līdzšinēja četru partiju koalīcija, kas saglabās visas līdzšinējās tradīcijas.

SC pauž cerību, ka Zatlers "šajos valstij grūtajos laikos spēs saglabāt neatkarību lēmumu pieņemšanā un izdarīt izvēli, kas nāks par labu tikai un vienīgi Latvijai un tās tautai.

SC uzskata, ka tiesības uz valdības veidošanu jāpiešķir politiskajam spēkam, kas nav atbildīgs par pēdējo gadu krīzi un kuram ir plašs atbalsts Latvijas sabiedrībā.

Jau ziņots, ka pēc iepazīšanās ar triju partiju premjera amata kandidātu - Edgara Zalāna (TP), Valda Dombrovska (JL) un Ivara Godmaņa (LPP/LC) - sagatavotajām rīcības programmām un apspriedes ar finanšu un politikas speciālistiem Valdis Zatlers izlēmis sākt sarunas par iespēju atrast citu, ar partijām nesaistītu premjera amata kandidātu. Tomēr Zatlers nav apstiprinājis, ka atzinis partiju izvirzītos kandidātus par nederīgiem.

Tautas partija savukārt paziņoja, ka neatkāpsies no sava premjera amata kandidāta Edgara Zalāna, un nestrādās bezpartejiska premjera vadībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!