Foto: AFI
Apvienības “Saskaņas Centrs” Saeimas frakcijas deputāti vērsušies Ģenerālprokuratūrā, prasot uzsākt kriminālprocesu pret premjeru Valdi Dombrovski (JL) un vairākiem ministriem par melošanu, pirms vēlēšanām slēpjot valsts budžeta patieso stāvokli, informē SC.

Pēc SC deputātu domām, atsevišķie valdošo partiju koalīcijas pārstāvji priekšvēlēšanu laikā apzināti maldināja sabiedrību, slēpjot patiesu informāciju par valsts budžeta līdzekļiem.

Kā norāda SC, divas dienas pirms vēlēšanām - 4.jūnijā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis paziņoja: “ Mēs esam uzsākuši reformas valsts pārvaldē, izglītībā un veselībā, maksimāli aizsargājot iedzīvotājus ar viszemāko ienākuma līmeni. Krīzi nedrīkst pārvarēt uz nabadzīgās sabiedrības daļas rēķina.” Uzreiz pēc Pašvaldību un Eiropas Parlamenta vēlēšanām tika pieņemti grozījumi likumā “Par Valsts budžetu 2009.gadā” – tai skaitā samazinātas pensijas, valsts iestāžu darbinieku algas un “māmiņu algas”.

“Mēs uzskatām, ka valdošās politiskās partijas pirms vēlēšanām aktīvi izmantojot administratīvos resursus un izplatot nepatiesu informāciju par ekonomisko situāciju valstī un par saviem nākotnes plāniem, ietekmēja Latvijas vēlētāju gribu” – uzskata SC frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Agešins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!