Foto: LETA

Premjerministrs Valdis Dombrovskis (V) ir pārliecināts, ka apvienība "Saskaņas centrs" (SC) patlaban īsteno pilotprojektu, lai nodrošinātu balsu vairākumu nākamajās Saeimas vēlēšanās.

"Tas, ko mēs pašreiz redzam, ir mēģinājumi atdzīvināt organizācijas "Par labu Latviju" ideju - veidot politisko projektu ar vienu galveno mērķi - nodrošināt SC nepieciešamo balsu skaitu, lai SC nāktu pie varas," Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes rīkotajā diskusijā sacīja Dombrovskis. Viņaprāt, SC politiķi ir secinājuši, ka vieniem pašiem viņiem balsu nepietiks, lai gūtu pārsvaru Saeimas vēlēšanās, tāpēc patlaban notiekot tāda kā pilotprojekta veidošana.

"Viens no tiem ir [Einara] Repšes attīstības biedrība. Un šeit ir skaidri jāuzdod jautājums - kā viņi redz savu nākotni, pēc vēlēšanām pārtopot par partiju, - vai viņi ir gatavi veidot koalīciju ar SC? Visticamāk, atbilde būs izvairīga," sprieda premjers, piebilstot, ka SC jau agrāk ir pierādījis savu spēju strādāt ar oligarhiem. Tāpēc viņš ir pārliecināts, ka patlaban ir izveidots SC pilotprojekts, ar kura palīdzību nodrošināt balsu vairākumu arī Saeimā, ne tikai Rīgas domē.

Viņš atgādināja, ka, ienākot politikā kopā ar partiju "Jaunais laiks", šī politiskā spēka mērķis savulaik bija mazināt oligarhu ietekmi Latvijas politikā, taču, ja tiks īstenots SC projekts, Latvija par desmit gadiem atkritīs atpakaļ politiskās vides attīstībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!