Foto: LETA
Apvienība "Saskaņas centrs" (SC) pagaidām nav izlēmusi, vai Saeimas deputāts Valērijs Kravcovs, kuram tiek pārmesta latviešu valodas nezināšana, tiks iekļauts SC sarakstos kandidēšanai parlamenta ārkārtas vēlēšanās, pastāstīja SC Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Agešins.

"Jautājums vēl ir atvērts un neatrisināts. Turpinām par to domāt, jo pagaidām Kravcovs ir starp tiem deputātiem, kurš vēl nav atskaitījies vēlētājiem par paveikto," sacīja Agešins.

Kā ziņots, Kravcovs plašāko publicitāti izpelnījies saistībā ar pārmetumiem par valsts valodas nezināšanu. Saeima pat apsprieda iespēju izslēgt Kravcovu no parlamenta sastāva latviešu valodas nezināšanas dēļ, tomēr konstatēja dažādus juridiskus šķēršļus šāda lēmuma pieņemšanai.

Pats Kravcovs apgalvo, ka centīgi apgūstot latviešu valodu. SC vadība pirms kāda laika solīja, ka nākamajās vēlēšanās kandidātu sarakstos tiks iekļauti SC pārstāvji ar pietiekamām valsts valodas zināšanām.

Agešins norādīja, ka pagaidām ir zināmi tikai SC saraksta pirmie numuri dažādos vēlēšanu apgabalos, bet pārējās personas varētu būt zināmas nākamās nedēļas sākumā.

Rīgā pirmais numurs varētu būt SC Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs, Vidzemē - bijušais Rīgas vicemērs Sergejs Dolgopolovs, Latgalē - kādreizējais Rēzeknes mērs Jānis Tutins, Kurzemē - Agešins. Savukārt Zemgalē SC saraksta līderis būs bijušais Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes loceklis Ivars Zariņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!