“Sabiedrība citai politikai” (SCP) cer, ka tai izdosies iegūt vietas Rīgas domē, bet lielāko vēlētāju atbalstu tā plāno iegūt Ropažos un Saulkrastos, tā sestdienas vakarā sarunā ar portālu “Delfi” atzina partijas dibinātājs un līderis Aigars Štokenbergs. Viņš arī pauda cerību, ka Rīgā par mēru nekļūs LPP/LC līderis Ainārs Šlesers.

Attiecībā uz iespējamo koalīciju nākamajā Rīgas domē, Štokenbergs apliecināja, ka SCP gatava strādāt ar “Jauno Laiku” un Pilsonisko savienību. Savukārt ar LPP/LC sadarbība būtu “ārkārtīgi sarežģīts risinājums”.

Pēc Štokenberga teiktā, SCP princips būtu godīgums un kompetenta vadība, taču LPP/LC nepiemīt ne viens, ne otrs.

Tāpat viņš izteica cerību, ka, partijām vienojoties, par Rīgas mēru nekļūs Ainārs Šlesers.

Attiecībā uz Eiropas Parlamentu, Štokenbergs paredzēja, ka tur vairākas partijas iegūs pa vienam mandātam no astoņiem, to starp arī SCP.

Savukārt attiecībā uz vēlētāju aktivitāti, kas vakarā ir sasniegusi aptuveni 50% no pilsoņu skaita, Štokenbergs atzina, ka tā ir samērā liela, gan piebilstot, ka zemākā aktivitāte ir tieši Tautas partijas pārvaldītajās pašvaldībās

SCP birojā Vecrīgā sestdien neilgi pirms iecirkņu slēgšanas atmosfēra boja mierīga, sanākuši aptuveni 20 cilvēki, kuriem tika piedāvāti dažādas uzkodas, daži SCP pārstāvji vēroja TV ziņas, kur stāsta par vēlēšanu norisi Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!