"Sabiedrība citai politikai" (SCP) Saeimas deputāti Artis Pabriks un Aigars Štokenbergs ierosinājuši Saeimā izveidot Parlamentārās izmeklēšanas komisiju par "Parex bankas" pārņemšanu un šīs pārņemšanas ietekmi uz Latvijas finanšu un ekonomikas krīzi, informē partijā.
SCP ierosina veidot parlamentārās izmeklēšanas komisiju, lai noskaidrotu, kuru valsts amatpersonu darbības rezultātā no "Pareksa bankas" aizplūduši milzīgi naudas līdzekļi, kas tik ļoti nepieciešami ekonomiskās krīzes pārvarēšanai Latvijā. "Komisijas uzdevums būs arī noskaidrot, kādas atbildīgo amatpersonu darbības iecerētas, lai nepieļautu turpmākus satricinājumus Latvijas finanšu sistēmā," uzsver SCP līdzpriekšsēdētājs Aigars Štokenbergs.

""Parex banka" maksātspēja ir cieši saistīta ar Latvijas finanšu un ekonomikas krīzes turpmākajiem scenārijiem. Viens no parlamentārās izmeklēšanas komisijas uzdevumiem būs izvērtēt, vai "Parex bankas" pārņemšanas procesā nav pieļauti likuma pārkāpumi un ir ievērotas sabiedrības un valsts intereses," uzskata SCP līdzpriekšsēdētājs Artis Pabriks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!