Opozīcijā esošā "Sabiedrība Citai Politikai" (SCP) piektdien, arī pēc premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) demisijas, turpina pieprasīt Saeimas ārkārtas vēlēšanas, kā arī izvirza virkni nosacījumu jaunas valdības veidošanā.
"Ir skaidrs, ka tik dziļā politiskā krīzē pie esošā Saeimas sastāva nav iespējams konstruktīvi un kompetenti strādāt, lai izvestu valsti no krīzes," uzsvēris SCP līdzpriekšsēdētājs Aigars Štokenbergs, portālu "Delfi" informē SCP.

Tādēļ līdz jaunas valdības veidošanai nepieciešams izveidot pārejas valdību.

Savukārt Ministru kabineta un Saeimai, to darbam un ievēlēšanai turpmāk esot jāatbilst daudziem kritērijiem. To vidū ir priekšvēlēšanu kampaņas aizliegums medijos līdz minimumam, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka vietnieces Jutas Strīķes ievēlēšanas šīs institūcijas vadītājas amatā, "būtiskas" starptautiskā aizdevuma daļas uzņēmējdarbības un lauksaimniecības nozaru stabilizēšanai novirzīšanu, hipotekāro kredītu pamatsummas atmaksas atlikšanu līdz ekonomiskās krīzes beigām u.t.t.

SCP ir viena no mazākajām pārstāvniecībām Saeimā. Tai parlamentā ir tikai deputāti - bijušie Tautas partijas pārstāvji - agrākais ekonomikas ministrs, kā arī reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Aigars Štokenbergs un ārlietu ministrs Artis Pabriks.

Godmanis par savu demisiju paziņoja piektdienas pēcpusdienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!