Pēc konsultācijām ar partijas biedriem un vairākām nevalstiskajām organizācijām, kas pārstāv māmiņas, pensionārus un arodbiedrības, Sabiedrība citai politikai (SCP) nolēmusi neatbalstīt valdības piedāvāto ekonomikas stabilizācijas plānu, informē SCP līdzpriekšsēdētājs Artis Pabriks.
Pabriks uzskata, ka valdība nav pielikusi visus spēkus administrācijas samazināšanai, piemēram, uzņēmumu padomes neviens netaisās likvidēt un to valdes locekļi turpinās saņemt tūkstošos mērāmus atalgojumus, kas tiks samazināti tikai par 15%.

SCP uzskata, ka par esošo situāciju atbildība jāuzņemas tiem, kas novilcināja valsts pārvaldes izšķērdības novēršanu, tiem, kas turpina apgalvot, ka bagātos nedrīkst aplikt ar nodokļiem, jo tas grauj bagāto tiesisko paļāvību.

SCP līdzpriekšsēdētājs Aigars Štokenbergs norāda, ka valdība nav uzlikusi nodokļus par dividenžu beznodokļu brīvdienām.

SCP uzskata, ka valdība tā arī nav spējusi paskaidrot, kāds ieguvums budžetā būs no tā, ka par zālēm turpmāk būs jāmaksā augstāki nodokļi. Pie tam tas notiek situācijā, kad Latvijas pacientu līdzmaksājumi jau tā ir visaugstākie Eiropā. Ņemot vērā valdības nevēlēšanos aizskart bagātos, bet likt visu smagumu iznest vienkāršajiem cilvēkiem, SCP nevar atbalstīt valdības piedāvāto ekonomikas stabilizācijas plānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!