Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (TP) trešdien aizmirsa ierasties uz Saeimas Pieprasījuma komisijas sēdi, kurā bija jāizskata "Saskaņas centra" (SC) Saeimas frakcijas deputātu iesniegtais pieprasījums par policijas pamatpienākumu nodrošināšanu.
Pieprasījuma komisijas priekšsēdētājam Augustam Brigmanim (ZZS) tikai pēc 15 minūšu ilgiem pūliņiem izdevās sazvanīt Segliņu, kurš godīgi atzinās, ka ir aizmirsis par Pieprasījuma komisijas sēdi.

Iekšlietu ministrs nebija izmantojis arī viņam dotās tiesības savā vietā deleģēt citu Iekšlietu ministrijas amatpersonu, lai sniegtu atbildi uz Pieprasījuma komisijas uzdotajiem jautājumiem, vai vismaz atsūtīt rakstisku atbildi.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli iesniegtie deputātu pieprasījumi Pieprasījumu komisijai jāizskata divu nedēļu laikā. Segliņa pieprasījuma gadījumā šis termiņš beidzas rīt, 19.februārī, tāpēc Pieprasījumu komisijai nāksies pulcēties uz sēdi kādā no Saeimas plenārsēžu pārtraukumiem.

Iesniegt pieprasījumu SC deputātus pamudinājis 8.janvārī izdotais Valsts policijas priekšnieka Alda Lieljukša struktūrvienībām izsūtītais cirkulārs, kurā struktūrvienību priekšniekiem uzdots padotā personālsastāva darbu plānot un nodrošināt tā, lai netiktu pieļauta dienesta pienākumu izpilde virs noteiktā dienesta izpildes laika jeb virsstundas.

Līdzekļi virsstundu apmaksai 2009.gadā, izņemot janvārī par 2008.gadu apmaksājamām virsstundām, netiek plānoti un struktūrvienībām nav piešķirti.

Darbam nakts laikā Lieljuksis uzdevis norīkot tikai minimāli nepieciešamo amatpersonu vai darbinieku skaitu.

Lieljuksis arī esot uzdevis samazināt faktisko piemaksu par tiešu organizētās noziedzības apkarošanu un tās vadību par 50%. Piemaksu limits Valsts policijā 2009.gadam noteikts 250 000 latu apmērā. Šo piemaksu drīkst noteikt tikai ar Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieka akceptu.

Ministrs Segliņš tiek lūgts skaidrot, kā tiks nodrošināta likuma "Par policiju" izpilde, kurā detalizēti noteikti policijas darbinieku pienākumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!