Ņemot vērā valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas pārmetumus par nelietderīgu valsts naudas izšķērdēšanu, iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (TP) nolēmis atcelt tradicionālos Iekšlietu ministrijas (IeM) sporta svētkus Kandavā, portālu "Delfi" informēja Iekšlietu ministrijas Preses centra vadītāja Laura Karnīte.
Sīkākus komentārus Segliņš sola sniegt trešdien.

IeM Sporta svētku sākums meklējams 1988.gadā, kad Kandavā organizēts pirmais sporta un atpūtas pasākums, kurā varēja piedalīties ikviens iekšlietu sistēmas darbinieks, informē Karnīte. Kandava izvēlēta par pasākuma norises vietu, jo te ir gan sporta komplekss, stadions un šautuve, gan arī mežs, kur var celt telšu pilsētiņu. Šogad svētkus bija iecerēts svinēt 6. un 7.jūnijā.

Pirmo gadu laikā pasākumā piedalījās ap 200 līdz 300 darbinieku, kuru vaļasprieks bija tūrisms. Taču ar katru gadu to skaits pieauga un pēdējos gados Sporta svētkos Kandavā piedalījās jau vairāk nekā divi tūkstoši dalībnieku no dažādiem dienestiem un rajoniem, kā arī viesu komandas no ārvalstīm.

Šogad Kandavas Sporta svētkiem apritētu 19.gadadiena.

Sudraba pirmdien LTV raidījumā "100. pants" asi kritizēja IeM, kā arī ministra uzaicinājumu pašai valsts kontrolierei piedalīties ministrijas darbinieku sporta spēlēs, norādot, ka valsts nauda šādiem nolūkiem - piemēram, koncertiem un uguņošanām neesot jātērē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!