Iespējams, atsevišķi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki veikuši miljoniem vērtus darījumus,otrdien paziņoja iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (TP). Savukārt KNAB priekšnieka pienākumu izpildītājs Alvis Vilks pauž neizpratni par Segliņa paziņojumiem, aicinot ministru atklāt viņa rīcībā esošo informāciju.

Otrdien pēc tikšanās ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektoru Dzintaru Jakānu Segliņš uzdevis iesniegt rakstisku informāciju un tikai pēc tam izlems rīkoties tālāk, informējot gan premjeru, gan ģenerālprokuroru.

"Informācija ir ļoti nopietna par daudzu tūkstošu un miljonu darījumiem, bet, nesagaidījis rakstisku informāciju, nekādus komentārus nevaru sniegt," sacīja Segliņš.

Jakāns žurnālistiem sacīja, ka, veicot pārbaudes, VID uzmanības lokā nonākuši vairāki KNAB darbinieku darījumi. Atklājies, ka viņu ienākumi neļauj šāda apmēra darījumus īstenot, kā arī bijušas nepilnīgi aizpildītas deklarācijas. Dažus materiālus pārbaudei VID nodevis pats KNAB.

"Precīzu skaitu nenosaukšu, protams, tur ir vairāki cilvēki," sacīja Jakāns.

 

Savukārt Vilks norāda, ka nav saprotami, tādēļ būtu nepieciešams saņemt tuvākus paskaidrojumus. "KNAB darbojas Iekšējās kontroles nodaļa, kas, veicot amatpersonu pārbaudes nav konstatējusi minētās neatbilstības. Lai nemestu ēnu uz visiem KNAB darbiniekiem, kas atbildīgi pilda savus pienākumus un deklarācijās norādījuši visu nepieciešamo informāciju, ja jau VID rīcībā ir šādi pārbaužu rezultāti, tad lūdzam nodot tos atklātībā, lai veicinātu valsts amatpersonu darbības atklātumu kā to paredz likums "Par interešu konfliktu novēršanu valsts amatpersonu darbībā"," norāda Vilks.

Tāpat viņš uzsver, ka līdz šim KNAB rīcībā nonākusī informācija, kas ir bijusi saņemta medijos ir liecinājusi, ka žurnālistiem nav bijusi skaidrība par atsevišķu civiltiesisku darījumu norises apstākļiem, kuros nav bijušas iesaistītas KNAB amatpersonas, bet tikai viņu radinieki. Izskaidrojot šos apstākļus, LTV žurnālistiem nav bijis pamata norādīt uz KNAB darbinieku prettiesisku rīcību, uzsver Vilks. 


Kā ziņots, pagājušās nedēļas beigās Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" vēstīja, ka vairāki KNAB darbinieki, iespējams, savās deklarācijās nav norādījuši visus finanšu darījumus, proti, tajās neesot atrodamas ziņas par ievērojamiem aizņēmumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!