Iekšlietu ministrs un Tautas partijas priekšsēdētājs Mareks Segliņš uzskata, ka Integrācijas lietu sekretariāts netika gala ar savu uzdevumu, par ko katru gadu var pārliecināties 9.maijā. Tomēr premjers Ivars Godmanis nespēja atlaist savus partijas biedrus, tāpēc sekretariāts faktiski tiek pārcelts uz Bērnu lietu ministriju.
Intervijā "Latvijas Avīzei" Segliņš paudis, ka Oskara Kastēna sekretariāts nav ticis galā ar saviem uzdevumiem, "ikviens ik gadu 9. maijā var pārliecināties pie visiem zināma pieminekļa. Neviens tur klātesošais nav integrēts, bet atrodas pat daudz tālāk no tā nekā pirms astoņiem gadiem. Sekretariāta rūpe par geju un līdzīgu personu integrēšanu man šķiet izdomāta pseidoproblēma. Kas Latvijai patiesi ir problēma? Krievvalodīgo integrācija latviešu sabiedrībā, bet tā nav notikusi. Ir latviskā vide, ir krieviskā vide - ir divas pasaules," klāstījis Segliņš.


Viņaprāt, integrāciju var veicināt, nopietnāk mācot latviešu valoda.

Segliņš arī paudis pārliecību, ka Godmani "nav spējīgs savas partijas biedrus, sekretariātā strādājošos cilvēkus, atbrīvot no darba", viņam neesot pieticis politiskās apņemšanās šķirties no savas partijas biedriem... Viņa partijas atbildībā ir nodota šī nozare, un mēs par integrāciju šai valdībā pilnīgi noteikti neatbildam.

"Valdības sēdē tika paziņots, ka ar šo pievienošanu budžetā ietaupa 300 tūkstošus latu, kas vienkāršam cilvēkam, protams, ir milzīga summa. Taču kopīgam izdevumu samazinājumam pārāk maza. Prasījām: vai tad ir jēga kopā saplūdināšanai? Saprotiet, koalīcijas valdībā dažkārt viena partija piekrīt otrai arī tad, ja kaut kas šķiet visai nepatīkams," skaidrojis Segliņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!