Foto: F64
Tautas partijas (TP) priekšsēdētājs Mareks Segliņš uzskata, ka Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītājs Dzintars Jakāns ieņem ļoti augstu amatu un "mētāties ar šādu amatpersonu atstādināšanu, mainīšanu nav pareizi".

Kā piektdien intervijā Latvijas Radio atzina Segliņš, pagaidām viņa rīcībā nav nekādu faktu, kas liecinātu, ka Jakāns būtu pārkāpis likumu, savukārt finanšu ministra Einara Repšes (JL) nepatika pret Jakānu neesot nopietns arguments, lai atstādinātu VID ģenerāldirektoru.

"Šobrīd tas izskatās pēc ķīviņa, kas nav labs Latvijas valstij," sacīja Segliņš, uzsverot, ka gan Repšem, gan Jakānam ir jārīkojas atbilstoši likumam un normatīvajiem aktiem.

Segliņam patlaban trūkstot informācijas par konfliktu, tādēļ, ja Repše piektdien skatīšanai valdībā virzīs jautājumu par Nellijas Jezdakovas apstiprināšanu VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāja amatā, tad Segliņš vēlētos uzklausīt visus argumentus šādai rīcībai.

Segliņš pauda cerību, ka šis konflikts nekļūs par iemeslu valdības krišanai.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Repše (JL) uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku, kuru ierosinājis ceturtdien, no amata ir atstādinājis Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektoru Dzintaru Jakānu, viņa vietā pagaidām plāno apstiprināt Jezdakovu. Šī iemesla dēļ Saeimas kuluāros pieļauta valdības krišana, jo Repše esot pārkāpis "sarkanās līnijas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!