Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (TP) partijas "Sabiedrība citai politikai" (SCP) līdzpriekšsēdētāju Arti Pabriku īsziņā nodēvējis par nelieti.
To apliecināja gan pats Pabriks, gan SCP preses sekretārs Kaspars Funts. Savukārt SCP priekšsēdētājs Aigars Štokenbergs saņēmis Segliņa sūtīto īsziņu "Vai esi gandarīts? Mareks".

Segliņš jau iepriekš plašsaziņas līdzekļu uzmanības lokā nonācis ar neviennozīmīgi vērtējamām īsziņām.

Kā liecina arhīvs, pagājušā gada jūnijā Segliņš "Dienas" žurnālistei Baibai Rullei nosūtīja īsziņu - "Jūs savā naidā un žultī pret TP esat sajukuši prātā. Varbūt Tev Tavs raksts šķiet asprātīgs, bet lieta ir bīstama, jo, nīstot TP, jūs sedzat kriminālnoziegumu un visatļautību KNAB. Jums būtu mēlei jānokalst, kad sakāt "tiesiskums". Ja ne tikai žultaini mūs nīstat, bet arī vēl spējat vērtēt, padomājiet ko dariet. Mareks Segliņš," rakstīja Segliņš.

"Manuprāt, tā vietā, lai sūtītu man īsziņu, Segliņam vajadzēja domāt un operatīvi rīkoties, lai novērstu grautiņus pie Saeimas ēkas," sacīja Pabriks.

"Ja stundas laikā nevar izdzenāt vandaļus pie Saeimas, tad jājautā, kas tas par iekšlietu ministru, kas nespēj nodrošināt kārtību? Ja žurnālisti ziņo, ka sākumā pie Saeimas nama bijuši tikai daži policisti, vai nav jājautā, kāpēc šāds vandalisms tika pieļauts un kāpēc vandaļi līdz Saeimai tika aizlaisti? Tas, ka provokācijas ir iespējamas, bija zināms jau iepriekš pēc internetā izplatītajiem provokatīvajiem aicinājumiem interneta vidē. Tas viss izskatās pēc apzinātas iekšlietu ministra rīcības pieļaut šādus nemierus," norādīja SCP priekšsēdētājs Aigars Štokenbergs.

SCP uzskata, ka šajā gadījumā Iekšlietu ministrija rīkojusies neprofesionāli un valdības realizētās politikas dēļ policija ir novājināta. Šajā situācijā atbildība ir jāuzņemas iekšlietu ministram Marekam Segliņam (TP), kam pēc vandalisma pie Saeimas un citur Vecrīgā pieļaušanas ir jāatkāpjas no amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!