Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš atzīst, ka policijai pašai būs ļoti rūpīgi jāanalizē sava rīcība otrdienas grautiņu laikā, izvērtējot profesionalitāti, bet viņš arī plāno pārrunāt ar policijas vadību medijos izskanējušo informāciju par šaujamieroču lietošanu grautiņa dalībnieku apvaldīšanai.
Segliņš ceturtdien intervijā LNT atzina, ka policijai būs jāanalizē visi otrdienas vakara notikumi "pa stundām", izvērtējot, kādas bija pavēles, kurš kur atradās, kā rīkojās, jo Latvija nav pasargāta no līdzīgiem notikumiem nākotnē.

Segliņš arī atzina, ka vadība viņam iepriekš ziņojusi, ka šaujamieroči un gumijas lodes netika lietoti. Taču kāda aculiecinieka video fiksējis, ka policists šāvis uz pūli. Segliņš nevēlējās plaši komentēt šo video, atzīstot, ka ceturtdien ieradīsies darbā un pārrunā to ar policijas vadību.

Segliņš gan uzsvēra, ka katru reizi, kad tiek lietoti ieroči, policijā notiek izmeklēšana un tiek vērtēta šādas rīcības pamatotība. Tiesa, viņš izvairījās atbildēt, vai būs izmeklēšana arī par video fiksēto šaušanu.

Jau ziņots, ka grautiņu laikā kāds nepilngadīgs zēns zaudējis aci, un zēna ģimene uzskata, ka viņam aci ar gumijas lodi izšāva policists. Policija gumijas ložu lietošanu noliedz, norādot, ka ierocis konfiscēts kādam no grautiņu laikā aizturētajam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!