Rīgas domei (RD) ir pamats liegt dažādām organizācjām pulcēties pie Brīvības pieminekļa leģionāru piemiņas dienā 16. martā, jo starp tiem ir iespējama konfrontācija. Tā piektdien raidījumam "Labrīt, Latvija!" atzina iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (TP).
Ministrs uzsvēra, ka iespējamā vardarbība var būt pamats tam, lai neatļautu šīm organizācijām pulcēties pie Brīvības pieminekļa. "Ir pilnīgi noteikti zināms, ka šīm grupām ir dažādi uzstādījumi (..) Nekur nav teikts, ka viņiem jāļauj satikties vienā laikā, vienā vietā", sacīja Segliņš.

Viņš atzina, ka policijas rīcībā esot "zināma informācija" par iespējamajiem notikumiem 16. martā, taču atteicās to publiski paust. Taču viņš atzina, ka pie Brīvības pieminekļa ir iespējama vardarbība. "Šīm ļaužu grupām ir pilnīgi pretēji uzskati, un tad gan policijai būs darbiņš (..) Es nezinu, vai mēs gribētu vakarā televīzijas ziņās skatīties kā ar ūdensmetēju dzenā cilvēkus", pauda Segliņš.

Savukārt Galvenās Kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Valdis Voins intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" norādīja, ka, iespējams, Latvijā kādai no organizācijām varētu ierasties papildspēki no ārzemēm. Tiesa, pagaidām šādas informācijas vēl neesot.

Tomēr arī vinš aicināja RD izvērtēt, vai ļaut dažādu uzskatu organizācijām tikties pie Brīvības pieminekļa. Arī pēc viņa teiktā, pastāv konfrontācijas iespēja. "Robeža starp protestētājiem ir trausla,. Tā nav tik stipra, kā varētu šķist", norādot uz iespējamajām sadursmēm, sacīja Voins.

Viņš arī piebilda, ka 16. marts ir tikai viena no dienām, kas "sāk izvērsties par tādu kā kaujas lauku". Daudz spēkus policijas veltījusi arī saistībā ar 9. maija pasākumiem. Jau vēstīts, ka RD ir saņemti pieci pieteikumi no dažādām personām un organizācijām, kas vēlas rīkot gājienus un sapulces 16.martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!